donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Israël toont belangstelling voor Surinaamse goud- en oliesector

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...

De niet-residerende ambassadeur van Suriname voor Israël, Stevanus Noordzee, heeft zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Yitzhak Herzog van de staat Israël. Dit historisch moment vond plaats op het presidentieel paleis in Jeruzalem. Noordzee is de eerste ambassadeur van de Republiek Suriname voor Israël sinds beide landen diplomatieke betrekkingen zijn aangegaan in 1976.

Voorafgaand aan deze gelegenheid heeft ambassadeur Noordzee reeds in mei 2022 een kopie van zijn geloofsbrieven aangeboden aan de Chief of Protocol van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël. Tijdens de ontmoeting tussen ambassadeur Noordzee en de president van Israël is de nadruk gelegd op het verder bevorderen van de functionele samenwerking op het gebied van, onder andere, landbouw en volksgezondheid. Daarnaast heeft Israël belangstelling getoond voor de Surinaamse goud- en oliesector.

Ter bevordering van de diplomatieke betrekkingen heeft president Herzog het verzoek gedaan aan Suriname om een ambassade in Israël te overwegen en heeft te kennen gegeven dat hij een bezoek wenst te brengen aan Suriname.

Gestreefd wordt naar een duurzame samenwerking ter ontwikkeling van wederzijdse mogelijkheden voor samenwerking tussen de wederzijdse private sector en andere potentiële vormen van samenwerking gerelateerd aan gemeenschappelijke interesse en belang. De standplaats van ambassadeur Noordzee is Paramaribo.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIsraël toont belangstelling voor Surinaamse goud- en oliesector