zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Israel doneert Covid-19 PPE aan Suriname

lees ook ...

Education hosts a fair of inspiration

Within Surinamese education, there have been some changes for a while. These advancements have always aimed to provide equitable opportunity for all children in society. In order to reduce dropout rat...

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft van de overheid van Israël een partij persoonlijk beschermingsmateriaal gedoneerd gekregen ten behoeve van het ministerie van Volksgezondheid. De overhandiging van de donatie vond plaats op woensdag 17 februari op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De schenking bestaat uit 100.000 chirurgische maskers, 4600 shoecovers, 4600 surgical caps, 1000 surgical gowns, 5000 KN95 maskers en 20 oximeters. “Het is een zeer grote donatie”, aldus minister Ramadhin. Het ministerie van Volksgezondheid zal de spullen, een totaal van 63 dozen, doen toekomen aan de verschillende gezondheidsinstelling.

“Vandaar zullen ze verdeeld worden zodat in ieder geval onze gezondheidswerkers c.q. frontlinie werkers op een beschermende en veilige wijze hun werkzaamheden kunnen uitoefenen.” Minister Ramadhin benadrukt dat bescherming de enige bewezen methode is om besmetting, in deze COVID-19, te voorkomen. “Daarom dat wij zeer veel waardering hechten aan deze donatie. Wij zeggen de Israëlische overheid enorm veel dank.”  De bewindsman kijkt uiteraard ook uit naar ondersteuning vanuit andere landen. Hij deelt mee dat er op dit stuk continu gesprekken gaande zijn en spreekt de hoop uit dat deze vruchten afwerpen.

Minister Ramadhin zegt dat Israël met 7 miljoen vaccins momenteel het land met het hoogste percentage toegediende vaccins is. Zij zit daarmee wereldwijd aan de top van het percentage beschermde populatie. “Israël is zeker het voorbeeld van hoe het moet gaan met vaccins”, aldus de bewindsman. Hij voegt eraan toe dat Suriname op dit vlak niet alleen de nodige logistieke ondersteuning zal vragen. Suriname zal ook het succes van het vaccinatieplan van dit land bekijken en nagaan hoe dit plan toe te passen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIsrael doneert Covid-19 PPE aan Suriname