vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Islamitische ambtenaren gaan in de vastenmaand om 13.00u naar huis

lees ook ...

Gordon Mac Donald door de politie opgepakt

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) heeft op vrijdag 20 januari de 58-jarige verdachte Gordon M. alias 'Mackoe' aangehouden. Gordon wordt er van verdacht op woensdag 18 januari in een voiceberic...

De minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo heeft besloten om de ambtenaren, die vasten te laten werken tot 13.00u. Dit geldt voor de hele vastenmaand Ramadhan. Hij heeft eerst overleg gepleegd met de president Chandrikapersad Santhoki. De minister is dankbaar  voor de toestemming van de president.

 In een schrijven heeft Somohardjo de overige ministers gevraagd, om hun medewerking hieraan te verlenen. Het doel is om de mensen, die vasten in de gelegenheid te stellen om hun geloofsverplichtingen te kunnen verrichten. Verder is erbij vermeldt, dat dit alleen van toepassing is, indien de dienst het toelaat.

De minister deelt mee via de pers, dat hij “de Moslimbroeders en -zusters ondanks de corona pandemie en verscherpte maatregelen wil aanmoedigen om de essentie van het vasten – namelijk zuivering van de ziel en het zoeken naar toenadering tot de Almachtige Schepper – niet uit het oog te verliezen. Het doel is om een beter mens te worden”.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIslamitische ambtenaren gaan in de vastenmaand om 13.00u naar huis