zondag 14 augustus 2022
24.4 C
Paramaribo
26.9 C
Amsterdam
0
(0)

Islamitische ambtenaren gaan in de vastenmaand om 13.00u naar huis

lees ook ...

Erkenning grondenrechten Inheemsen en Tribale volkeren binne...

President Santhoki was aanwezig bij de viering van Inheemse dag in de Palmentuin. Hij verzekerde zijn gehoor dat De Nationale Assemblee binnenkort zal starten de conceptwet om de grondenrechten van de...

De minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo heeft besloten om de ambtenaren, die vasten te laten werken tot 13.00u. Dit geldt voor de hele vastenmaand Ramadhan. Hij heeft eerst overleg gepleegd met de president Chandrikapersad Santhoki. De minister is dankbaar  voor de toestemming van de president.

 In een schrijven heeft Somohardjo de overige ministers gevraagd, om hun medewerking hieraan te verlenen. Het doel is om de mensen, die vasten in de gelegenheid te stellen om hun geloofsverplichtingen te kunnen verrichten. Verder is erbij vermeldt, dat dit alleen van toepassing is, indien de dienst het toelaat.

De minister deelt mee via de pers, dat hij “de Moslimbroeders en -zusters ondanks de corona pandemie en verscherpte maatregelen wil aanmoedigen om de essentie van het vasten – namelijk zuivering van de ziel en het zoeken naar toenadering tot de Almachtige Schepper – niet uit het oog te verliezen. Het doel is om een beter mens te worden”.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIslamitische ambtenaren gaan in de vastenmaand om 13.00u naar huis