Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Islamic Development Bank financiert project; Secondary and Technical Education Support (STES) in Suriname

Geplaatst

op

Schoolcampus Hanover 640x360

Het Secondary and Technical Education Support (STES) Project gefinancierd door de Islamic Development Bank wordt thans uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het betreft de bouw van een moderne schoolcampus te Hanover in het district Para. Middels een openbare aanbesteding is een internationaal bouwbedrijf aangetrokken voor de bouw van de campus. De ondertekening van het contract met de aannemer vindt plaats op 22 mei 2020. De bouwwerkzaamheden zullen starten op 3 juni 2020 en de bouwtijd is 1 jaar. De kosten die gemoeid zijn met de bouw van de campus zijn U$D 18.208.615,88,-.

De doelstelling van het project is het vergroten van de toegang tot en het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs, in het bijzonder voor kinderen/studenten van het binnenland.

De huidige situatie is dat studenten van het binnenland dagelijks minstens 6 uur besteden aan transport tussen hun woongebied en de school. Dit is de voornaamste barrière voor studenten om onderwijs op secundair niveau te genieten. Met het opzetten van een moderne campus met secundair-onderwijsscholen, een technisch opleidingscentrum en een internaat hebben studenten ter plekke verblijfmogelijkheden alsmede scholing.

De moderne schoolcampus die gebouwd zal worden te Hanover, Para zal bestaan uit: 1.Schoolgebouwen (gemeubileerd) met in totaal 32 lokalen voor 3 onderwijsniveaus voor in totaal 1140 studenten; Er komt een MULO-school (VOJ); een middelbare school (VOS) en een NATIN (MBO); 2.Internaat met 16 studentenflats (gemeubileerd) met een capaciteit van 576 studenten van het binnenland; 3.16 laboratoria, gemeubileerd en voorzien van equipment en tools voor het VOJ (MULO), VOS en NATIN; 4.Sportfaciliteiten zoals een voetbalveld en volleybalveld. Een kantine, campus mall met winkelunits en ruime parkeerplaats; 5.5.Administratiekantoren en beheerderswoning(en).

De belangrijkste effecten van het project zullen zijn: Een stijging van het gemiddeld aantal onderwijsjaren; Een stijging van de inschrijvingspercentages voor MULO scholen, middelbare scholen en beroepsonderwijs; Verhoging van het slagingspercentage voor MULO en middelbare scholen.

Een andere STES projectactiviteit die binnenkort zal worden uitgevoerd die ook studenten van het binnenland zal faciliteren is de renovatie van het studentenverblijf te Atjoni in het distrikt Sipaliwini. Op kort termijn zal eveneens een specifiek publiekelijk awareness campagne worden gestart over de bouw van de schoolcampus en de onderwijsmogelijkheden te Hanover aan jongeren en ouders van het binnenland.

Bron: NII

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Robert Linger

Weer iets doms.

Als de reistijd lang is, breng je de campus toch dichterbij.

KapitaalverspillingAdvertentie

Suriname

Crèches en peuterscholen in Suriname mogen deuren vanaf 1 juni weer openen

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Crèches en peuterscholen hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni hun deuren weer open te doen. Deze mededeling heeft de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Angela Salmo, gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persupdate.

De toestemming wordt verleend met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, dat ook de veiligheidsregels waaraan de opvanginstellingen zich moeten houden, heeft opgesteld. De Sozavo- directeur benadrukt dat er specifieke veiligheidsregels zullen gelden die door de crèches en peuterscholen moeten worden nageleefd. Vanaf 1 juni mogen personen in tehuizen en andere opvanginstellingen weer bezoek ontvangen.

Salmo zei verder dat de financiële ondersteuning aan crèchehouders en crèchemedewerkers onverkort doorgaat. Registratie vindt uitsluitend plaats bij het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sozavo aan de Waterkant, terwijl de uitbetalingen plaatsvinden aan bij de Stichting Volkshuisvesting aan de Madeliefjesstraat.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Volksgezondheid Suriname: “Twaalfde COVID-19-patiënt was in Frans-Guyana”

Geplaatst

op

Coronavirus Test

De twaalfde persoon die positief is getest op het COVID-19-virus is een Surinamer die uit Frans-Guyana komt. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid. Deze persoon is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina. Op 21 mei reisde hij vanuit Asisikriki te Papaiston in Frans-Guyana, waar hij werd opgenomen met buikklachten. Een neus swab werd afgenomen, de COVID-19-test werd ingezet en het resultaat was negatief.

Hij is door de Franse artsen geadviseerd om met een mondkapje te lopen. Deze persoon, een Surinamer, keerde vervolgens terug naar Suriname en begaf zich op 26 mei samen met zijn moeder naar de huisarts. De arts hoorde de persoon uit en stelde het COVID-19-team op de hoogte dat er vermoedelijk sprake was van een positief geval.

Vervolgens werd de test ingezet en het resultaat blijkt positief te zijn. De patiënt is opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De moeder is in quarantaine geplaatst. Bij navraag bleek dat de persoon zich bij de oversteek alleen met de bootsman bevond. De artsen in Frans-Guyana hadden de man geadviseerd om uit voorzorg constant een mondkapje op te zetten. Hij heeft dit advies ook opgevolgd. De afdeling Epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van personen.

Met deze positieve case heeft Suriname nu twee actieve COVID-19-gevallen. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om de preventieve COVID-19-maatregelen in acht te blijven nemen en zal de gemeenschap op de hoogte blijven stellen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen