maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
3
(1)

Ishara TV schrijft brief aan Korpschef

lees ook ...

Fonds voor journalistiek in Suriname biedt onderzoeksmogelij...

Vanaf 15 september heeft de senior journalist Roy Khemradj de Stichting Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname (SSJS) in het leven geroepen. Dit door openstelling van de website www. Fonds- ...

Mones Nazarali, mediawerker van Ishara Radio en TB en de FBpagina Actionnieuws vindt dat de Politieleiding in Nickerie bepaalde media uitsluit bij het verstrekken van informatie  waarvsn Ishara Esdio en TV ook de dupe is. Hij verwacht van de Politieleiding dat die aan alle media informatie verschaft over belangrijke zaken in Nickerie. Nazarali schreef over deze zaak een brief aan de Korpschef. Hieronder de brief.

“Gaarne wensen wij van Ishara Radio en Televisie het onderstaande onder uw aandacht te brengen. Het is reeds geruime tijd gebruik dat mediahuizen in NIckerie, waartoe ook Ishara Radio en Televisie behoort, geen informatie krijgen van de politie over zaken die zich afspelen in het district ondanks herhaaldelijke pogingen van onze journalisten om aan informatie te komen. Daarnaast is op verschillende momenten en bij essentiële gebeurtenissen, vaker gepoogd contact te leggen met de regiocommandant commissaris Sardjoe en de Gewestelijk Politie Commandant (GPC) inspecteur Lieveld, waarbij ze niet bereikbaar zijn voor verslaggevers.  Dit ondanks gemaakte afspraken met de regiocommandant met betrekking tot de inwinning van informatie.  Door deze opstelling krijgt de Ishara-kijker/luisteraar evenals de directie het gevoel, dat essentiële informatie voor het volk wordt achtergehouden.

Frapant is wel, dat zowel de rc als de GPC gebruikmaken van andere mediahuizen buiten Nickerie om de selectieve informatie te verstrekken, echter niet elke burger is daarmee voorzien van info. Dit is ook bezijdens de afspraak die de regiocommandant heeft met de lokale pers. Daarnaast worden vaak naar onze mening brandende vraagstukken onbelicht gelaten, waardoor het gepropageerde beleid dat transparant zou moeten zijn, ernstig wordt aangetast, om maar te zwijgen over de beknotting van de vierde macht binnen de democratie. Ishara tv/radio wordt meer als regel dan bij uitzondering uitgesloten van informatiesessies vanuit KPS Nickerie, mogelijk omdat bekend is dat wij als volksmedium brandende vragen vanuit het volk meenemen bij onze verslaggeving, hetgeen de leiding blijkbaar niet zint. Teneinde de vraagstellingen te omzeilen, wordt daarom de weg van de minste weerstand gehanteerd, door het niet inviteren van ons medium bij informatieverstrekking.

Wij van Ishara tv/radio en webradio vragen/verzoeken u het in deze daarheen te leiden, dat de kopstukken van KPS Nickerie waar mogelijk meer transparantie bieden over actualiteiten in het district, dan wel ons medium ten minste van repliek dienen indien daartoe de behoefte bestaat.

Bij voorbaat zeggen wij u dank voor uw welwillende medewerking in deze.”

Aldus de brief van Ishara Radio en TV aan deKorpschef

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIshara TV schrijft brief aan Korpschef