Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

ISDB wil brug tussen Suriname en Guyana financieren

Geplaatst

op

Het idee voor een brug over de Corantijnrivier, die de landen Suriname en Guyana met elkaar moet verbinden speelt al jaren. Tot op heden is het plan nooit uitgevoerd, maar nu gaat daar wellicht verandering in komen. De Islamitische Ontwikkelingsbank (ISDB) is bereid om de brug over de rivier te financieren.

De Organisatie voor Islamitische Cooperatie (OIC), de moederorganisatie van de ISDB en de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) zijn al ruime tijd in gesprek over het uitvoeren en het financieren van meerdere grote infrastructurele projecten aan de noordkust van Zuid-Amerika, waaronder dus de brug over de Corantijnrivier. De brug tussen beide landen zou moeten zorgen voor meer samenwerking en handel. De brug zou samen met meer nieuw te bouwen wegen en bruggen een route moeten vormen voor goederentransport van en naar Noord-Brazilië. De brug over de rivier zou dus een belangrijke schakelfunctie in dit traject kunnen vormen. Lokaal gezien zou de brug ook voor Suriname en Guyana veel mogelijkheden kunnen bieden. Zo zouden de landen gebruik van elkaars havens kunnen maken als de brug de landen met elkaar verbind. Suriname hoopt daarnaast ook op een grotere toestroom van toeristen die over de brug komen om het land te bezoeken.

Al jaren worden er plannen gemaakt voor een brug over de Corantijnrivier, maar pas sinds 2010 kreeg dit idee meer vorm. Ballast Nedam werd door de regering van Suriname benaderd om de brug te bouwen. Alleen waren er nooit genoeg financiële middelen om dit project te doen slagen. Daarnaast waren er tussen Suriname en Guyana steeds discussies wie moest opdraaien voor de bouw en financiering van het project.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen