Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

ISDB wil brug tussen Suriname en Guyana financieren

Geplaatst

op

Het idee voor een brug over de Corantijnrivier, die de landen Suriname en Guyana met elkaar moet verbinden speelt al jaren. Tot op heden is het plan nooit uitgevoerd, maar nu gaat daar wellicht verandering in komen. De Islamitische Ontwikkelingsbank (ISDB) is bereid om de brug over de rivier te financieren.

De Organisatie voor Islamitische Cooperatie (OIC), de moederorganisatie van de ISDB en de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) zijn al ruime tijd in gesprek over het uitvoeren en het financieren van meerdere grote infrastructurele projecten aan de noordkust van Zuid-Amerika, waaronder dus de brug over de Corantijnrivier. De brug tussen beide landen zou moeten zorgen voor meer samenwerking en handel. De brug zou samen met meer nieuw te bouwen wegen en bruggen een route moeten vormen voor goederentransport van en naar Noord-Brazilië. De brug over de rivier zou dus een belangrijke schakelfunctie in dit traject kunnen vormen. Lokaal gezien zou de brug ook voor Suriname en Guyana veel mogelijkheden kunnen bieden. Zo zouden de landen gebruik van elkaars havens kunnen maken als de brug de landen met elkaar verbind. Suriname hoopt daarnaast ook op een grotere toestroom van toeristen die over de brug komen om het land te bezoeken.

Al jaren worden er plannen gemaakt voor een brug over de Corantijnrivier, maar pas sinds 2010 kreeg dit idee meer vorm. Ballast Nedam werd door de regering van Suriname benaderd om de brug te bouwen. Alleen waren er nooit genoeg financiële middelen om dit project te doen slagen. Daarnaast waren er tussen Suriname en Guyana steeds discussies wie moest opdraaien voor de bouw en financiering van het project.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Geen kinderbijslag in Suriname door diefstal bij Ministerie

Geplaatst

op

By

Inwoners van Suriname krijgen voorlopig geen kinderbijslag. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname is er afgelopen weekend ingebroken bij de dienst die verantwoordelijk is voor de uitbetaling. Bij de inbraak werd een groot geldbedrag gestolen.

Dat heeft het ministerie bekend gemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies is verdwenen. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar.

Vanuit de oppositie is al woedend gereageerd. De kritiek richt zich vooral op het gegeven dat de regering van tevoren moest weten dat er geen geld over zou zijn om de kinderbijslag uit te keren.

Lees verder

Suriname

Nederland onderzoekt afschaffen visumplicht Surinamers

Geplaatst

op

By

Nederland is bereid te onderzoeken of de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen kan worden versoepeld of afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP.

Met deze toezegging komt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegemoet aan de wens van de Surinaamse regering. Die wil graag dat Surinamers vrij naar Nederland kunnen reizen. Op dit moment moeten zij voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid. De visumplicht heeft als doel een toestroom van economische vluchtelingen te voorkomen. Nederlanders die naar Suriname gaan hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Nederland kan niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord is dit een zaak voor Europa. Het is aan de Europese Commissie om hierover met een voorstel te komen, aldus de woordvoerder. Minister Blok heeft de Surinaamse regering toegezegd haar wens voor het versoepelen van de visumplicht bij de Europese Commissie aan te kaarten. Dit is overigens eerder ook al gebeurd, aldus de woordvoerder.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |