Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

ISDB wil brug tussen Suriname en Guyana financieren

Geplaatst

op

door

Het idee voor een brug over de Corantijnrivier, die de landen Suriname en Guyana met elkaar moet verbinden speelt al jaren. Tot op heden is het plan nooit uitgevoerd, maar nu gaat daar wellicht verandering in komen. De Islamitische Ontwikkelingsbank (ISDB) is bereid om de brug over de rivier te financieren.

De Organisatie voor Islamitische Cooperatie (OIC), de moederorganisatie van de ISDB en de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) zijn al ruime tijd in gesprek over het uitvoeren en het financieren van meerdere grote infrastructurele projecten aan de noordkust van Zuid-Amerika, waaronder dus de brug over de Corantijnrivier. De brug tussen beide landen zou moeten zorgen voor meer samenwerking en handel. De brug zou samen met meer nieuw te bouwen wegen en bruggen een route moeten vormen voor goederentransport van en naar Noord-Brazilië. De brug over de rivier zou dus een belangrijke schakelfunctie in dit traject kunnen vormen. Lokaal gezien zou de brug ook voor Suriname en Guyana veel mogelijkheden kunnen bieden. Zo zouden de landen gebruik van elkaars havens kunnen maken als de brug de landen met elkaar verbind. Suriname hoopt daarnaast ook op een grotere toestroom van toeristen die over de brug komen om het land te bezoeken.

Al jaren worden er plannen gemaakt voor een brug over de Corantijnrivier, maar pas sinds 2010 kreeg dit idee meer vorm. Ballast Nedam werd door de regering van Suriname benaderd om de brug te bouwen. Alleen waren er nooit genoeg financiële middelen om dit project te doen slagen. Daarnaast waren er tussen Suriname en Guyana steeds discussies wie moest opdraaien voor de bouw en financiering van het project.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X