Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

ISDB wil brug tussen Suriname en Guyana financieren

Geplaatst

op

Het idee voor een brug over de Corantijnrivier, die de landen Suriname en Guyana met elkaar moet verbinden speelt al jaren. Tot op heden is het plan nooit uitgevoerd, maar nu gaat daar wellicht verandering in komen. De Islamitische Ontwikkelingsbank (ISDB) is bereid om de brug over de rivier te financieren.

De Organisatie voor Islamitische Cooperatie (OIC), de moederorganisatie van de ISDB en de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) zijn al ruime tijd in gesprek over het uitvoeren en het financieren van meerdere grote infrastructurele projecten aan de noordkust van Zuid-Amerika, waaronder dus de brug over de Corantijnrivier. De brug tussen beide landen zou moeten zorgen voor meer samenwerking en handel. De brug zou samen met meer nieuw te bouwen wegen en bruggen een route moeten vormen voor goederentransport van en naar Noord-Brazilië. De brug over de rivier zou dus een belangrijke schakelfunctie in dit traject kunnen vormen. Lokaal gezien zou de brug ook voor Suriname en Guyana veel mogelijkheden kunnen bieden. Zo zouden de landen gebruik van elkaars havens kunnen maken als de brug de landen met elkaar verbind. Suriname hoopt daarnaast ook op een grotere toestroom van toeristen die over de brug komen om het land te bezoeken.

Al jaren worden er plannen gemaakt voor een brug over de Corantijnrivier, maar pas sinds 2010 kreeg dit idee meer vorm. Ballast Nedam werd door de regering van Suriname benaderd om de brug te bouwen. Alleen waren er nooit genoeg financiële middelen om dit project te doen slagen. Daarnaast waren er tussen Suriname en Guyana steeds discussies wie moest opdraaien voor de bouw en financiering van het project.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen