dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
4.8
(4)

Pakketten fiasco in Su !?

lees ook ...

Minister Levens draagt portefeuille over aan minister Mathoe...

Hedenmiddag droeg Minister Marie Levens op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, officieel haar portefeuille over aan minister Krishna Mathoera in het bij zijn van de directie. De datum...
Regelmatig lees ik op verschillende sites op sociale media dat mensen praten over het pakketten fiasco in Suriname.
Er wordt spottend gesproken dat de vorige regering stuntte met  de pakketten  die als propaganda stunt gebruikt werden.
Mensen spotten ook nu over het feit dat onze landgenoten lui zullen worden om te werken indien zij elke keer een pakket van de overheid verwachten. Maar….is dat zo??? Elke overheid in de wereld weet dat ze daar zitten om de bevolking te dienen! Ook die arme bevolking of misschien beter gezegd  dankzij het grootste gedeelte van de arme bevolking. De overheid is verplicht om van overheidswege de  minder draagkrachtige burgers  te steunen. Dat is geen unicum in de wereld. In Suriname zegt men pakket en over de hele wereld praat men  over ” voedselbank”! En…is dat zo erg dat burgers die het moeilijk hebben geen gebruik mogen maken van de voedselbank?
Indien familie pakketten uit Holland stuurt om de familie te steunen zegt men toch ook niet nee ik wil je pakket niet? Wij moeten ophouden met het neerkijken op arme mensen. Arme gezinnen konden hun kinderen op die manier naar school sturen met een volle maag. Al was er geen geld maar er was wel iets te eten in huis!
De grote vraag is: is het misschien zo dat onverlaten die betrokken zijn bij dit project misschien misbruik maken van hun positie en vijf of meer pakketten aan hun “mensen” geven die het echt niet nodig hebben??? En dat het grootste deel van de pakketten niet belanden waar ze moeten  zijn omdat de organisatie en registratie te wensen overlaat?
Indien die vragen oprecht beantwoord kunnen worden, zullen we zeker tot de conclusie kunnen komen dat onze pakketten hulp (lees voedselbank) fenomeen een fiasco genoemd kan worden ja.
Dus…..indien wij eerlijke importeurs  de opdracht gunnen en geen sponsoren van partijen die hun njan terug willen verdienen  en de pakketten laten voor mensen die het echt nodig hebben zullen wij minder corruptie ervaren en kan de broodnodige hulp doorsijpelen naar de onderlaag van de bevolking zodat ook hun kinderen onderwijs op een volle maag kunnen genieten. Misschien hebben wij dan een beetje minder criminaliteit. Because an hungry man is an angry man! 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnPakketten fiasco in Su !?