donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Irrigatiewater garanderen door aanpak Arawarasluis

lees ook ...

Discipline en doorzettingsvermogen essentieel voor succes in...

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op 15 september 2023 een project gelanceerd voor omscholing en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de COVID-19-pandemie hun...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) haast zich om het Arawarasluis in goede staat te krijgen. Dit moet voldoende irrigatiewater voor de rijstbouw aan de rechteroever van de Nickerierivier garanderen. Er wordt droogte verwacht. De rijstbouw heeft voordeel aan deze sluis, terwijl het zoutwater, dat anders binnen zou stromen, op een veilige afstand wordt gehouden.

Werkzaamheden, die al van start zijn gegaan moeten binnen een halfjaar zijn afgerond. Andere projecten, die het doel moeten ondersteunen, zijn in volle gang. Zo worden de twee pompen te Wakay vervangen door nieuwe, en waterschappen in polders aangepakt. Dit alles wordt gedaan om de rijstproductie te verhogen.

Financiering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voor rehabilitatieprojecten heeft dit mede mogelijk gemaakt.

Bron Foto: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIrrigatiewater garanderen door aanpak Arawarasluis