zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Irrigatiewater garanderen door aanpak Arawarasluis

lees ook ...

225 kilo cocaïne uit Suriname in beslag genomen in Hong Kong...

De politie van Hong Kong heeft vrijdag bij een inval in een magazijn in het dorp Ping Che 225 kilo cocaïne onderschept en twee mannen van 22 en 29 jaar opgepakt. De drugs zaten verborgen in containers...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) haast zich om het Arawarasluis in goede staat te krijgen. Dit moet voldoende irrigatiewater voor de rijstbouw aan de rechteroever van de Nickerierivier garanderen. Er wordt droogte verwacht. De rijstbouw heeft voordeel aan deze sluis, terwijl het zoutwater, dat anders binnen zou stromen, op een veilige afstand wordt gehouden.

Werkzaamheden, die al van start zijn gegaan moeten binnen een halfjaar zijn afgerond. Andere projecten, die het doel moeten ondersteunen, zijn in volle gang. Zo worden de twee pompen te Wakay vervangen door nieuwe, en waterschappen in polders aangepakt. Dit alles wordt gedaan om de rijstproductie te verhogen.

Financiering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voor rehabilitatieprojecten heeft dit mede mogelijk gemaakt.

Bron Foto: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIrrigatiewater garanderen door aanpak Arawarasluis