donderdag 23 maart 2023
26 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Irrigatie en drainage coordinatie werkgroep geinstalleerd bij LVV

lees ook ...

Regering laat weer zien geen dag vooruit te kunnen denken

De prijs voor een busrit is op 14 maart door de overheid ingaande diezelfde datum aangepast, nadat de verhoging geind werd zonder dat de overheid deze oficieel had bekendgemaakt.  De busprijzen zij...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op donderdag 11 november 2021 de irrigatie en drainage coördinatie werkgroep geïnstalleerd in het kader van de uitvoering van programma ter stimulering van de landbouwproductiviteit. De werkgroep heeft een adviserende en een controlerende rol binnen het programma.

In deze werkgroep hebben zitting onderdirecteur Dewdath Ramnath van LVV Landbouw West en namens het ministerie van Openbare Werken, de coördinator West Maheswar Badal. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport wordt vertegenwoordigd door Andre Pinas en districtscommissaris Senrita Gobardhan van Nickerie.

De installatie was onderdeel van de bewustwordingscampagne die door de uitvoeringscommissie van het duurzaam landbouwproductiviteitsprogramma de komende twee dagen in Nickerie wordt gehouden. Tijdens deze campagne zullen boerenorganisaties en waterschapsbesturen breedvoerig worden geïnformeerd over de verschillende facetten van het project. Op vrijdag 12 november 2021 werd de bewustwordingscampagne middels een mini-infobeurs op het Brasaplein in Nickerie voortgezet.

Tijdens de installatie deed minister Sewdien een beroep op de uitvoeringscommissie die in handen ligt van de IICA en de IDB, om dit project sneller uit te voeren dan de tijdslijn in  het projectdossier aangeeft. Het project loopt tot 2025, maar de bewindsman vindt het beter  als het rehabiliteren van kustwerken voor de waterhuishouding eerder worden aangepakt. Dit, omdat de boeren voor hun productie hiervan afhankelijk zijn.

Minister Sewdien haalde ook zijn stokpaardje weer van stal, namelijk de padieproductie die op dit moment op 55 duizend hectare is, die hij binnen vier jaar op wil voeren naar een areaal van 85 duizend hectare.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIrrigatie en drainage coordinatie werkgroep geinstalleerd bij LVV