zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

IOM geeft migratietraining aan de Werkgroep voor Migratie

lees ook ...

Verhoging Entry Fee leidt tot verontwaardiging bij Surinaams...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) uit haar verontwaardiging over het eenzijdige besluit van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking om he...

De ‘Essentials of Migration Management’ is een training die verzorgd is voor overheids-functionarissen van de Interministeriële Coördinatie Werkgroep voor migratie. Het doel van de training is de interactie tussen verschillende thematische gebieden in het kader van migratie met een overheidsbrede aanpak en de samenwerking op nationaal, regionaal en mondiaal niveau duidelijker te maken.

Op donderdag 20 april vond de afsluiting plaats middels de overhandiging van certificaten aan de participanten. Vorig jaar werd de eerste groep getraind. De training werd verzorgd in samenwerking met de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 april jongstleden.

Astrid Pavion, National Project Coördinator IOM Suriname, heeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aangegeven dat de training als meerwaarde heeft dat overheidsmedewerkers meer inzicht krijgen over migratiebeheer. “Er is diepgaand gesproken over kwetsbaarheden van migranten. Het is belangrijk om de nodige kennis te hebben hoe je moet omgaan met verscheidene soorten migranten”, aldus Pavion.

De IOM is uitgegroeid tot de belangrijkste internationale organisatie ter wereld op het gebied van migratie en is sinds 19 september 2016 zich als aanverwant bureau verbonden aan de Verenigde Naties (VN). Pavion zegt:”Nu, met het uitbreiden met onze activiteiten in Suriname zijn we ook bezig met andere departementen. Zo hebben we nu nauwe banden met de ministeries van Binnenlandse Zaken, Defensie en Justitie en Politie”.

Een van de belangrijkste uitgangspunten van de IOM is dat humane en ordelijke migratie zowel migranten als de gehele samenleving ten goede komt. Pavion geeft aan dat er in dat kader ook een gesprek is geweest met de leiding van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR). Het geven van humanitaire hulp aan migranten, die in nood verkeren, is een belangrijke pijler van de internationale organisatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIOM geeft migratietraining aan de Werkgroep voor Migratie