dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
3
(1)

Inwijding van eerste Huis van Haïtiaanse cultuur buiten Haïti in Paramaribo

lees ook ...

Acties FOLS per 15 mei opgeschort

FOLS schort de acties, waarbij leerkrachten om 11.00u de school verlieten op per 15 mei aanstaande. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) heeft minister Henry Ori van Onder...

Vandaag beleefde Paramaribo een historisch moment met de feestelijke opening van het eerste Huis van Haïtiaanse Cultuur buiten de grenzen van de Republiek Haïti. Het Haitian Cultural House biedt een schatkamer aan Haïtiaanse cultuur, kunst, geschiedenis en muziek. Onder de aanwezigen bij de opening bevonden zich vicepresident Ronnie Brunswijk, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) Albert Ramdin, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Henry Ori, de secretaris-generaal van de Vereniging van Caribische Staten Rodolfo Sabonge, leden van het diplomatieke korps en vertegenwoordigers van internationale organisaties. De ceremonie vond plaats op het Consulaat-Generaal van Haïti in Suriname op dinsdag 7 mei 2024.

Het Haitian Cultural House Suriname markeert een mijlpaal als het eerste Huis van Cultuur van de Haïtiaanse regering in het buitenland. Jean Claude Lappe, hoofd van het Consulaat-Generaal van de Republiek Haïti in Suriname, benadrukte in zijn toespraak dat president Santokhi en de Haïtiaanse premier op 24 november 2023 gezamenlijk een verklaring ondertekenden om een Huis van Haïtiaanse Cultuur in Paramaribo te vestigen. Begin januari is hij met zijn team gestart met de uitvoering van dit project.

President Santokhi onderstreepte tijdens zijn toespraak het voorrecht voor Suriname om het eerste Haïtiaanse Huis van Cultuur buiten Haïti te verwelkomen. “Cultuur is een krachtig middel om mensen te verenigen, grenzen te overschrijden en bruggen van begrip te bouwen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInwijding van eerste Huis van Haïtiaanse cultuur buiten Haïti in Paramaribo