zaterdag 27 februari 2021
26.1C
Paramaribo
3.3C
Amsterdam
5
(1)

Invoering BTW januari 2022

lees ook ...

Fransen in Suriname mogen in St Laurent gevaccineerd worden

Fransen die in Suriname wonen mogen naar Saint Laurent du Maroni om gevaccineerd te worden. Het kan alleen als zij dit doen via de Franse ambassade in Suriname. Frankrijk adviseert dat Fransen gevacci...

Ingaande 1 januari 2022 wordt de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) in Suriname ingevoerd. Deze mededeling deed minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning, gisteren, tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee waar drie belastingwetten zijn aangenomen.

Een motie van de coalitie over het informeren van de volksvertegenwoordiging over de belastinghervorming is met algemene 41 stemmen aangenomen. De heffingskorting van SRD 750 op maandbasis komt vanaf 1 januari 2022 ook te vervallen. Het accent van belastinginning gaat van inkomstenbelasting naar besteding.

Wie meer besteedt zal ook meer belasting betalen. Al jaren wordt er over invoering van BTW gesproken, waarbij ettelijke miljoenen zijn uitgegeven, zei coalitiefractieleider Asis Gajadien. De BTW zou aanvankelijk ingevoerd worden in 2012, maar is steeds uitgesteld.

De solidariteitsheffing van 10% voor mensen en bedrijven die boven de SRD 150.000 inkomsten hebben, gaat per 1 februari in en geldt tot eind van het jaar. In de tussentijd vinden de structurele belastinghervormingen plaats. De regering werkt aan verschuiving van directe belastingen naar indirecte belastingen.

De communicatie voor wat betreft deze maatregelen, zal goed verstaanbaar en begrijpelijk worden overgebracht naar de samenleving. In de motie is opgenomen dat de regering binnen 6 maanden het parlement zo omstandig mogelijk moet informeren over de belastinghervormingen, die zullen worden doorgevoerd, de voortgang daarvan en de voorlopige resultaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInvoering BTW januari 2022