vrijdag 29 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Invoering btw historisch moment voor Suriname

lees ook ...

Monitoringsteam bezoekt minister voor verbetering sportbelei...

Het Monitoringsteam Mensen met een Beperking, een commissie onder leiding van de president, heeft een bezoek gebracht aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Het hoofddo...

De invoering van de belasting toegevoegde waarde (btw) is een belangrijk en historisch moment in Suriname, vindt Belastingdirecteur Ismael Kalaykhan. Tijdens een persconferentie vrijdag zei hij dat er reeds bij de introductie van de Omzetbelasting (OB) in 1997 was aangegeven, dat deze een voorloper zou zijn op de btw. Hierna zijn er tal van discussies en pogingen geweest over het invoeren van de btw.

De aanname van de wet door het parlement, maar meer nog de implementatie hiervan zijn zeer belangrijke stappen. De belastingdirecteur zegt dat er wat tijdsdruk is, maar dat eenieder die erbij betrokken is, zich inzet om de implementatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Vorige week is besloten om de registratie voor ondernemers online te doen. Kalaykhan noemt de registratie de eerste stap naar de uitvoering van een geoliede implementatie.

Hij memoreert dat ex-minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning vanaf het aantreden van de huidige regering een totale herziening van de Belastingdienst alsook het belastingsysteem had aangekondigd. “De btw is een van de tastbare resultaten van die overhaul”, zegt Kalaykhan.

Btw zal in januari 2023 worden ingevoerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInvoering btw historisch moment voor Suriname