vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Investsur en IDCS worden geleidelijk opgeheven

lees ook ...

CBA ziet vooruitgang in jaar van het zwarte konijn

In verband met de viering van het Chinees nieuw jaar op 22 januari laatstleden, is er op het Kabinet van de President een culturele avond georganiseerd. Volgens een oud Chinees kalendersysteem is dit ...

Ivestsur, het Istituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname  zal niet langer bestaan. Tijdens de interpellatievergadering over New Surfin heeft minister Albert Ramdin(Bibis) dit voorgehouden aan De Nationale Assemblee. Hetzelfde geldt voor de Investment and Development Corporation Suriname (IDCS). Deze organisaties hebben niet gefunctioneerd.

Deze organisaties hebben een slecht imago. Er wordt nu onderzoek gedaan naar het handelen van IDCS. Investsur werd op 3 juni 2002 door de regering Venetiaan/Adjodhia opgericht om buitenlandse investeringen aan te trekken. Een raad van commissarissen werd  benoemd. Ike Antonius werd in 2018 als directeur aangesteld. De toenmalige minister van Financien Gillmore Hoefdraad zei dat Investsur de follow-up zou worden voor alles en iedereen, die zaken met Suriname wilde doen.

Antonius is het eens met Ramdin, dat Investsur niet heeft voldaan aan de doelstellingen. Het tweekoppig personeelsbestand is niet alleen de oorzaak van dit falen.  De andere oorzaken zijn regelmatig in verslagen vermeld. Antonius is niet meer beschikbaar om leiding te geven aan het instituut. Hij heeft overplaatsing gevraagd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken waar hij eerder werkte. Hij is deze maand nog directeur bij Investsur. Antonius wenst niet te reageren op berichten die zeggen dat hij al zes maanden niet is uitbetaald. Hij wil alleen maar kwijt dat er nog contactuele issues spelen en dat hij on speaking terms is met het ministerie.

De regering Bouterse heeft wel een poging gedaan om Investsur op gang te krijgen. Opeenvolgende regeringen hebben dat nagelaten. Deze regering zegt dat er een buitenland- en investeringsbeleid gecreëerd moet worden om draagvlak te hebben bij bevriende naties en  het bedrijfsleven. Men wil wereldwijd interesse wekken om te investeren in Suriname. Er is daarvoor een directoraat International Business opgezet op Bibis, dat als ‘first point of entry” moet functioneren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInvestsur en IDCS worden geleidelijk opgeheven