vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
4
(1)

Investeringen en onderwijsaanpassingen essentieel voor toekomst maritieme sector

lees ook ...

Parlementsvoorzitter spreekt tijdens AmCham SR Banking, Fina...

Parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft het publiek toegesproken tijdens de opening van de vijfde dag van de AmCham SR Banking, Finance and Innovation Week. Voorzitter Bee benadrukte het belang van het...

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) organiseert jaarlijks open dagen met als doel de gemeenschap bewust te maken van het belang van de maritieme sector voor de ontwikkeling van het land. Tijdens de open dagen op 3 en 4 november op het terrein van de MAS wordt ook aandacht besteed aan belangrijke gebeurtenissen in deze sector, zoals de Internationale Dag voor Vrouwen in de Maritieme sector, Wereld Hydrografie Dag, Dag van de Zeevarenden, Wereld Mariene Vaarwegmarkeringen Dag en Wereld Maritieme Dag.

De officiële opening vond plaats op vrijdag 3 november 2023, verricht door president Chandrikapersad Santokhi. De president benadrukt het belang van investeringen in de maritieme sector om een solide toekomst voor de komende generaties te waarborgen. Het onderwijs zal zich moeten aanpassen om zich meer te richten op vakken binnen deze sector. “Het land moet er profijt van hebben, en daarom moet het ontwikkeld worden”, aldus de president.

Mervel Kotzebue-Fleur, bestuurslid van de nationale Maritieme Associatie, onderstreept dat de maritieme sector de sleutel is tot de economie van een land. “We staan pas aan het begin van alle mogelijkheden die we hebben”. Kotzebue hoopt dat de open dagen jongeren zullen informeren en hun interesse zullen wekken om bij te dragen aan de maritieme sector.

Dit jaar nemen 16 bedrijven en instanties deel aan de open dagen, waaronder Kuldipsingh, Women in Maritime Association Caribbean (Wimac), NIMOS (Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname), De Boer, Surinaams Maritiem Instituut (SMI), de kustwacht, Douane en Maritieme Politie.

MAS-directeur Michel Amafo hoopt dat de Maritieme Open Dagen in de toekomst kunnen worden uitgebreid tot een hele week, waarbij meerdere bedrijven betrokken zullen zijn. Op de openingsdag zijn scholieren en studenten van verschillende basis-, voortgezet- en middelbare scholen uitgenodigd om de vakbeurs te bezoeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInvesteringen en onderwijsaanpassingen essentieel voor toekomst maritieme sector