Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Investeerders gezocht voor Suriname

Geplaatst

op

President Santokhi 768x432

De Ministers van Financiën en Planning en van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, respectievelijk Minister Armand Achaibersing en Albert Ramdin, zijn afgereisd naar Nederland en Frankrijk voor het aantrekken van investeerders voor het opstarten van infrastructurele en productieve projecten in Suriname. Alhoewel President Santokhi tevreden is over de eerder ondernomen initiatieven en de voortgang met betrekking tot de sanering van de buitenlandse schuld, acht het staatshoofd het van belang dat er op hoog niveau ‘face-to-face’ ontmoetingen plaatsvinden om alle mogelijkheden beter te kunnen beoordelen en sneller concrete resultaten te boeken.

President Santokhi ziet graag dat het proces van verarming en verloedering waar de Surinaamse bevolking al geruime tijd onder gebukt gaat, gestuit wordt. Met het nieuw regeerteam worden nu maatregelen getroffen om dat proces te keren. Hiervoor zullen in de komende maanden impopulaire maatregelen getroffen  moeten worden. President Santokhi wil daarom middels ondersteunende maatregelen de impact van de economische hervormingen tot een minimum terugbrengen. Hiervoor zijn de missies van beide ministers van groot belang.

In Frankrijk zullen de bewindslieden de gesprekken met Lazard, die  bemiddelaar is voor het herstructureren van de Staatsschuld voortzetten, met als doel een tijdlijn en actieprogramma voor de komende 3 maanden uit te zetten. Er staan ook op de agenda: gesprekken met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Financiën in Parijs,  een ontmoeting met leidinggevende vertegenwoordigers van het Franse agentschap voor ontwikkelings samenwerking, de Club van Parijs en de OECD. Er zullen ook ontmoetingen zijn met de CEO’s van Total en Rubis (leverancier van olie aan Suriname) en in Parijs zullen de bewindslieden gesprekken voeren met potentiele investeerders en bedrijven die geïnteresseerd zijn in het investeren van kapitaal in ons land.

In Nederland zullen de bewindslieden gesprekken voeren met de Ministers van Internationale Samenwerking en van Financiën, respectievelijk mevr. Sigrid Kaag en de heer Wopke Hoekstra. Er  zal ook gesproken worden met diaspora organisaties  die bezig zijn met de oprichting van een diaspora platform. Hiernaast staan ook gesprekken met verschillende investeerders die projecten willen ontwikkelen in ons land op de agenda.

De bewindslieden keren op 26 oktober terug in Suriname en zullen van de gevoerde gesprekken aan de president van de republiek verslag doen. – culturu.com

 

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roepia
maandag 19 oktober 2020 12:04

Denkt toch niet dat buitenlandse investeerders en diaspora hun geld zullen investeren in su.
Die dikkop van abop wil hoe dan ook pres worden van su.
In samenwerking met vhp,en nps zal dat nooit lukken.
Enige manier om pres te worden is dan samenwerking met Ndp , dan is bouterse weer aan de macht.
2023/2024 is het einde poppekast van deze regering.

Mr Smith
maandag 19 oktober 2020 13:04

ik wil wel investeren in Suriname, maar wat heeft Suriname mij te bieden?
ik wil een strand park opzetten, maar de agenten daar moeten me kunnen beschermen… en wat dacht je van een voetbal stadion, om grote clubs naar Suriname te trekken. denk aan sport.

Benny
maandag 19 oktober 2020 14:34

Heel goed dat die mensen het contact met andere landen aangaan.
Bouterse en Brunswijk kunnen geen kant uit als criminelen die gelijk over de grens opgepakt worden.
Daar heb je dus niets aan.
Arme Shantoki zit opgescheept met dit stelletje boeven.
Daarom is het goed dat er mensen gaan die geen misdadig verleden hebben en zo positive contacten voor Suriname aan kunnen gaan.
Natuurlijk zijn er weer allemaal negatieve mensen, maar die schuiven we maar even aan de kant.
We hebben niets aan de doem denkers, we hebben veel meer aan een positieve benadering en doeners geen klagers.

Sjersjo
maandag 19 oktober 2020 16:21

Suriname heeft talent aan voetballer s
Sportcentrum voetbal school lei ze op en verkoop ze aan het buitenland.. een sportschool waar de kinderen klaar gestoomd worden. Investeren in de jeugd is de toekomst Sportcentrum

jogi
dinsdag 20 oktober 2020 14:40

De Press en VP moeten het land verkopen en met hun vrouw, kinderen en Familie naar Nederland vluchten

Camel
woensdag 21 oktober 2020 22:34

Investeren is Suriname zou dom zijn nu.. ze komen je roven of maken je kopje kleiner.tot in In je huis of proberen je bedrijf van je af te nemen. Laat Suriname eerst de criminaliteit te lijf gaan.

Bunny
donderdag 22 oktober 2020 02:58

De president moet garant staan dat niemand je wat kan doen. Want er schijnt ook veel te zijn gebeurt met zorghotel en de eenden en kippen bedrijf. Hoop dat ze de investeerders beschermen. Is niet aantrekkelijk.

Roepia
zondag 25 oktober 2020 19:49

Blijf erbij,wie wil er nou investeren in su. De dikkop van abop heeft in zijn hoofd gezet om pres te worden. Met dit stelsel zal hij nog meer zetels halen samen met die pa’e van pl.Kijk maar hoe kwistig hij rondstrooit met geld. Die dilkop is nu al bezig met de komende verkiezingen. Pres worden in samenwerking met de vhp en de nps zal hem nooit lukken, en aangezien fe oliedollars in 2025 zullen beginnen te rollen, zal hij santhoki aan een kant zetten en verder gaan met de de ndp, dan zijn die 2 veroordeelden samen aan de macht.… Lees verder »

Laatst bewerkt op 1 dag geleden door Roepia
SANDER
zondag 25 oktober 2020 21:59

Over 5 jaar is bouterse 80 jaar dan zal hij toch op zijn hobbelstoel gaan hobbelen. Met de wil van God natuurlijk.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen