Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Investeerders doneren 2.000 liter handsanitizer aan first lady Santokhi

Geplaatst

op

Directeur Jason Van Genderen Ontvangt Handsanitizers. Foto Cds

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft ruim 2.000 liter handsanitizer in ontvangst genomen. De handsanitizers zijn bestemd voor een aantal ziekenhuizen. Deze donatie is mogelijk gemaakt door een groep investeerders met de overtuiging dat de werkers in de gezondheidszorg hun werk veilig blijven doen. De ziekenhuizen die in aanmerking zijn gekomen voor de schenking zijn het Militair Hospitaal, Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ‘s Lands Hospitaal en het Sint Vincentius Ziekenhuis.

De first lady is dankbaar voor de schenking aan de ziekeninstellingen en benadrukte het belangrijke werk, dat de gezondheidswerkers uitvoeren. Ze zal zich ook inzetten voor het binnenhalen van meer materiaal voor de zorg. Ze noemde onder meer de medische mondmaskers die ook dringend nodig zijn bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Santokhi heeft de handsanitizers direct overgedragen aan de vertegenwoordigers van de ziekenhuizen. Jason van Genderen, directeur van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, toonde zich ook ingenomen met de geste aan de zorginstellingen. De medewerkers van het ziekenhuis kunnen heel goed gebruikmaken van de handsanitizers, vooral in de strijd tegen het COVID-19-virus. Gezien de hoge prijzen in de winkels voor dit product, is hij blij dat het ziekenhuis deze uitgave voorlopig niet hoeft te plegen.

Ondanks het feit dat het aantal COVID-besmettingen een dalende trend vertoont, riep hij eenieder op alert te blijven en de regels van de overheid in acht nemen. Als de cijfers een dalende trend blijven vertonen kan volgens Van Genderen de reguliere zorg weer optimaal opgepakt worden.

De schenking is mogelijk gemaakt door Ad van der Valk van Hotel en Ressort Van der Valk Nederland-Curaçao, Piet Roelen, vastgoedbelegger uit België, Ron Wijnstekers, voormalig senior partner KPMG en Robby Bhoendie, ondernemer (vastgoed en finance).

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen