Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Inventarisatie rijstsector LVV Suriname.

Geplaatst

op

Sew

Minister Prahlad Sewdien van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij was Zondag in het district Nickerie. Hij was daar om de problemen die de rijstsector heeft te inventariseren. Hij sprak met vertegenwoordigers van de rijstboeren en padie verwerkers organisaties alsook met het overkoepelend Waterschap: Multipurpose Corantijn Project.

De minister zei dat bepaalde zaken per direct in orde gemaakt zullen worden om de komende inzaai van padi veilig te stellen. Hiertoe behoort de voorziening van irrigatiewater voor de landbouw die door de defecte pompgemalen te Wageningen en Wakay nu niet gegarandeerd zijn. Dit is één van de zaken die past binnen het negen maanden urgentie programma van de regering Santokhi/Brunswijk, zei de Minister. Hij stelt dat de rijst productie die nu op 60000 hectaren per jaar zit, opgevoerd kan worden naar 95000 hectaren per jaar. De minister ziet ook goede mogelijkheden in Nickerie voor de verbouw van groente en fruit op de oude plantages Hazard en Waterloo. Ook zou de export makkelijk kunnen plaatsvinden vanuit het district, omdat Nickerie in vergelijking met de andere districten dichtbij de Caricom ligt. – culturu.comAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen