woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
4
(1)

Inventarisatie bijenteelt in Coronie

lees ook ...

‘Prani Yu Dyari’ project op 64ste jaardag presid...

In samenwerking met de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft de president op zijn 64ste jaardag het Prani Yu Dyari-project gelanceerd op he...

De afdeling Bijenteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in 2020 een inventarisatie gehouden in het district Coronie om een beeld te krijgen van de bijenteelt branche in het district dat van oudsher, onder andere bekend staat om de productie van honing.

Bij de inventarisatie is onder meer gelet op: de leeftijd van de imkers, de ervaring die ze hebben met het houden van bijen, of ze dit beroep naast een ander beroep of als hoofdberoep uitoefenen, de soort honing die ze produceren, het volkenbestand dat ze houden en de productie van hun honing.

Er is ook nagegaan welke problemen de imkers ondervinden bij de teelt. Hierbij gaven ze aan dat zij vaak te maken krijgen met diefstal. Daarnaast is de klimaatsverandering ook van invloed op de bijenteelt. Het gebrek aan beschikbare fondsen wordt door de imkers als een groot tekort ervaren.

Covid-19 heeft ook haar invloed gehad op deze branche. Een training voor 15 imkers die gepland was voor januari 2021, heeft niet plaats kunnen vinden vanwege de pandemie. De afdeling Bijenteelt is van plan de inventarisatie zoals die in Coronie heeft plaatsgevonden, ook in andere districten te houden. Het doel hiervan is om ook in deze branche gericht beleid te voeren en trainingen op basis van belangstelling te kunnen verzorgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInventarisatie bijenteelt in Coronie