donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
3.7
(3)

Interview meest besproken vrouw van Su: First Lady of Worst Lady

lees ook ...

Santokhi bij onafhankelijkheidsviering Guyana: “Brugge...

De onafhankelijkheid van Guyana is niet alleen een mijlpaal voor het land zelf, maar wordt ook breed gewaardeerd in de regio. President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 27 mei, samen met enke...

In het populaire programma ‘Tap A Bankstel’ interviewde Earl Thijm bijgenaamd Simpel, op simpele wijze de first lady van Suriname: Melissa Seenacherry gehuwd met president Santokhi. Op het eerste gezicht kwam de meest besproken vrouw van Suriname sympathiek over. Tenminste hebben we nu ook feiten over haar leven, zoals zij die zelf presenteerde, want lady Melissa heeft nooit eerder commentaar gegeven op de vele functies en staatskas gelden die zij zou hebben ontvangen. In dit interview werd over Staatsgelden niet doorgevraagd en meerdere betaalde functies hevig ontkend, waardoor nog steeds de vraag leeft: is zij een echte first lady of is zij de worst lady (Engels; speek uit wurst= slechtste).

Oma stijl
“O, mijn goede, wat heeft ze nu weer aan?“ is de meest gehoorde vraag als first lady Santokhi Seenacherry ergens verschijnt. Ook onze reactie kort na de verkiezingen toen zij een keer huis aan huis in een hindostaanse buurt enveloppes met 500 srd. erin verdeelde. Gekleed in een maxi plooirok, met gympies eronder, een lange mouwbloes en een grote zonnehoed op. Kleding als een van die Amerikaanse zendelingen vonden we toen en we bleken niet ver naast de waarheid te zitten.
First Lady zegt namelijk: ik heb vanaf kleins een eigen sense of style. Verder zeer nadrukkelijk en bekakt sprekend legde zij uit dat ze het gewoon “ Fantastisch en gorgeous” vond zoals haar oma en moeder naar de kerk gingen (met lange mouwen en rokken) met hoeden en tasjes. Vanaf klein wou ze dat ook. Ze groeide de eerste vijf jaar op bij haar Oma dit was omdat haar moeder een depressie kreeg na de geboorte van haar tweede kind, een zoon die dood geboren werd. De depressie werd niet alszodanig herkend en behandeld.

Depressie pandemie
Inhakend op Simpels vraag over de Covid pandemie, zei Melissa Santokhi dat er al veel langer in de wereld en in Suriname een depressie epidemie is. Er is post natale depressie maar ook in het algemeen. Heel goed dat zij hier een taboe doorbreekt en logisch dat Santokhi Seenacherry over depressies praat. Zij is geboren in district Nickerie waar depressies en zelfmoord het meest voorkomen bij mensen die op haar lijken. Ze heeft het verder niet over hulpverlening gehad, waar ze zich ook voor zou kunnen inzetten als first lady.
Het is ook belangrijk dat zij beseft dat depressies vaak uit wanhoop ontstaan. Zij komen ook voort uit bestaansonzekerheid, armoede en uitzichtloosheid en zij is gelieerd aan de huidige regering die de armoede en wanhoop verergerd door hun gewetenloze roofzucht van staatskas en Staatsbedrijven.

Geen functies?
In alle toonaarden heeft Seenacherry Santokhi ontkend dat zij verschillende functies zou hebben. Ze legt uit dat er geen personeel was op het kabinet van de president en aangezien zij eerder als jurist met Chan Santokhi gewerkt heeft, toen hij minister van Justitie was, was het logisch dat zij geholpen heeft. Naar haar zeggen heeft zij 2 jaar gratis gewerkt als onderdirecteur van het kabinet. First Lady zijn beschouwt zij niet als een functie, maar voortkomend uit haar huwelijk met de President. Daarvoor krijgt zij wel een bezoldiging, al vertelt ze dat niet, ze legde de nadruk op het feit dat haar begroting bestaat uit sponsors die sociale hulp geven, waarover zij hun een overzicht geeft hoe dit besteed is. Haar benoeming als lid van de Raad van Commissarissen van Staatsolie ziet zij als een part time job, die zij ondanks alle protesten niet wil opgeven omdat zij vindt dat haar juridische deskundigheid in de raad gewenst is. Wijselijk werd er niet gesproken over het feit dat de president de statuten van de Staatsolie RVC binnen 12 uren liet veranderen om zijn echtgenote als RVC lid te benoemen. Toen hij haar daarna in de SLM RVC wilden benoemen stuitte dat op zo’n groot protest dat hij er maar vanaf zag. Maar niet heus…(wordt vervolgd)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnInterview meest besproken vrouw van Su: First Lady of Worst Lady