Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Internettarieven Suriname per augustus 35 procent omhoog

Geplaatst

op

Als gevolg van de koersstijgingen zullen de prijzen voor breedband internet van Telesur vanaf augustus met zo’n 35 procent stijgen. de afhankelijkheid van vreemde valuta voor importen van onder andere netwerkonderdelen en voor kosten die met het netwerk te maken hebben, leiden tot kostenverhoging. Tot de kosten die verband houden met het netwerk behoren onder andere licenties, afdrachtskosten aan buitenlandse operators en onderhoudskosten aan leveranciers van apparatuur. Telesur zegt dat de huidige vaste breedbandtarieven niet langer kostendekkend zijn en dat daarom genoodzaakt is dat de prijzen omhoog gaan.

De prijs voor breedbandinternet bij een huisaansluiting zijn nu ongeveer 116 SRD. Vanaf augustus zal er zo’n 155 SRD voor betaald moeten worden. Albert Alleyne van de consumentenkring, die samen met de consumentenbond en het ministerie van handel en industrie is geinformeerd over de prijsstijging, geeft aan dat deze verhoging redelijk is. Hij laat ook weten dat Telesur deze situatie niet gecreëerd heeft en dat ook zij slachtoffer zijn van de op de hol geslagen koers.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

KLM Vlucht vanuit Suriname 24 uur vertraagd

Geplaatst

op

By

Wegens een ‘cockpitprobleem’ is de KLM vlucht van Paramaribo naar Amsterdam (KL 714) op maandag 24 september met 24 uur vertaagd.

Volgens schema zou het toestel maandagochtend rond 07:40 uur landen op Schiphol. Door de 24 uur vertraging zal de Boeing 747 nu op dinsdag 25 september rond dezelfde tijd in Amsterdam aankomen.

De heen vlucht naar Suriname (KL 713) liep vandaag door een lekkage in het toestel ook grote vertraging op. Er moest gewacht worden op een onderdeel. Het vliegtuig had om 11:15 uur moeten vertrekken, maar koos pas dik vijf uur later het luchtruim naar Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Bouterse met spoed naar Cuba vanwege een ernstige complicatie

Geplaatst

op

By

President Desi Bouterse is vandaag met spoed naar Cuba vertrokken vanwege een ernstige complicatie die hij heeft opgelopen. Dit meldt een betrouwbare bron in gesprek met de Surinaamse krant Suriname Herald, die niet bij naam genoemd wil worden.

Op vragen van de krant hebben de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en raadsadviseur Eddy Jozefzoon dit echter ontkend.

De afgelopen maand was het staatshoofd naar Cuba vertrokken voor een herniaoperatie. Naar zijn zeggen, bij zijn terugkomst, is de operatie goed verlopen. Ook werd hij goed behandeld door het medische personeel van Cuba.

Het staatshoofd moest nog drie weken blijven in Cuba na de operatie, zodat er nagegaan kon worden of er enige complicatie was opgetreden.

UPDATE, er is een reactie van het Nationaal Informatie Instituut:
President Desi Bouterse, is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep. Volgens een onjuist bericht van Suriname Herald zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken als gevolg van ernstige complicaties van de operatie die het staatshoofd heeft ondergaan de vorige maand. Dit berust echter niet op waarheid. President Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Lees verder

Meest gelezen