Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Internettarieven Suriname per augustus 35 procent omhoog

Geplaatst

op

Als gevolg van de koersstijgingen zullen de prijzen voor breedband internet van Telesur vanaf augustus met zo’n 35 procent stijgen. de afhankelijkheid van vreemde valuta voor importen van onder andere netwerkonderdelen en voor kosten die met het netwerk te maken hebben, leiden tot kostenverhoging. Tot de kosten die verband houden met het netwerk behoren onder andere licenties, afdrachtskosten aan buitenlandse operators en onderhoudskosten aan leveranciers van apparatuur. Telesur zegt dat de huidige vaste breedbandtarieven niet langer kostendekkend zijn en dat daarom genoodzaakt is dat de prijzen omhoog gaan.

De prijs voor breedbandinternet bij een huisaansluiting zijn nu ongeveer 116 SRD. Vanaf augustus zal er zo’n 155 SRD voor betaald moeten worden. Albert Alleyne van de consumentenkring, die samen met de consumentenbond en het ministerie van handel en industrie is geinformeerd over de prijsstijging, geeft aan dat deze verhoging redelijk is. Hij laat ook weten dat Telesur deze situatie niet gecreëerd heeft en dat ook zij slachtoffer zijn van de op de hol geslagen koers.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Nieuws Report: Avondvierdaagse telt ruim 5200 deelnemers

Geplaatst

op

By

De Bedrijven Vereniging Sport en Spel, BVSS, heeft vandaag een aanvang gemaakt met hun vijf en vijftigste avondvierdaagse. Dit jaar telt de
avondvierdaagse ruim 5200 deelnemers. Ondanks het onweer verschenen veel van de lopers en natuurlijk ook de passieve lopers op de been om van het grootste sport evenement van Suriname te genieten.

Lees verder

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Meest gelezen