Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Internettarieven Suriname per augustus 35 procent omhoog

Geplaatst

op

Als gevolg van de koersstijgingen zullen de prijzen voor breedband internet van Telesur vanaf augustus met zo’n 35 procent stijgen. de afhankelijkheid van vreemde valuta voor importen van onder andere netwerkonderdelen en voor kosten die met het netwerk te maken hebben, leiden tot kostenverhoging. Tot de kosten die verband houden met het netwerk behoren onder andere licenties, afdrachtskosten aan buitenlandse operators en onderhoudskosten aan leveranciers van apparatuur. Telesur zegt dat de huidige vaste breedbandtarieven niet langer kostendekkend zijn en dat daarom genoodzaakt is dat de prijzen omhoog gaan.

De prijs voor breedbandinternet bij een huisaansluiting zijn nu ongeveer 116 SRD. Vanaf augustus zal er zo’n 155 SRD voor betaald moeten worden. Albert Alleyne van de consumentenkring, die samen met de consumentenbond en het ministerie van handel en industrie is geinformeerd over de prijsstijging, geeft aan dat deze verhoging redelijk is. Hij laat ook weten dat Telesur deze situatie niet gecreëerd heeft en dat ook zij slachtoffer zijn van de op de hol geslagen koers.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen