Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Internettarieven Suriname per augustus 35 procent omhoog

Geplaatst

op

Als gevolg van de koersstijgingen zullen de prijzen voor breedband internet van Telesur vanaf augustus met zo’n 35 procent stijgen. de afhankelijkheid van vreemde valuta voor importen van onder andere netwerkonderdelen en voor kosten die met het netwerk te maken hebben, leiden tot kostenverhoging. Tot de kosten die verband houden met het netwerk behoren onder andere licenties, afdrachtskosten aan buitenlandse operators en onderhoudskosten aan leveranciers van apparatuur. Telesur zegt dat de huidige vaste breedbandtarieven niet langer kostendekkend zijn en dat daarom genoodzaakt is dat de prijzen omhoog gaan.

De prijs voor breedbandinternet bij een huisaansluiting zijn nu ongeveer 116 SRD. Vanaf augustus zal er zo’n 155 SRD voor betaald moeten worden. Albert Alleyne van de consumentenkring, die samen met de consumentenbond en het ministerie van handel en industrie is geinformeerd over de prijsstijging, geeft aan dat deze verhoging redelijk is. Hij laat ook weten dat Telesur deze situatie niet gecreëerd heeft en dat ook zij slachtoffer zijn van de op de hol geslagen koers.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |