donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Internet Society Suriname Chapter brengt bezoek aan minister TCT

lees ook ...

Government covertly increase its take on gasoline

The government has made the decision to increase its take for fuel, much like a robber in the night. The public has long complained about the high cost of petrol, but there hasn't been any communicati...

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme kreeg op 16 maart jongstleden een bezoek van het bestuur van de Internet Society Suriname Chapter (ISOC-SUR). De Internet Society (ISOC) is een wereldwijde non-profit organisatie die mensen in staat stelt om internet te maken tot een stuwende kracht die open, wereldwijd verbonden, veilig en betrouwbaar is. De missie van ISOC is het ondersteunen en bevorderen van de ontwikkeling van het internet als een wereldwijde technische infrastructuur, het hulpmiddel bij uitstek om het leven van mensen te verrijken.

De ISOC heeft 134 Chapters in verschillende landen, die het werk van deze internationale society ondersteunen. De Suriname Chapter zal in de eerste plaats de totale Surinaamse gemeenschap dienen, maar in het bijzonder de internet gemeenschap, dat wil zeggen de mensen, bedrijven, overheid en andere instellingen die internetfaciliteiten gebruiken of moeten gebruiken voor hun ontwikkeling.

De lokale Chapter wil de volgende zaken in Suriname bewerkstelligen of promoten, namelijk het bevorderen van internet en internetgebruik in de ruimste zin des woord, zoals het promoten van het gebruik van online of mobiele applicaties voor bijvoorbeeld betalingen en het doen van dagelijkse inkopen, aanbieders en leveranciers van onder andere ICT-diensten aanmoedigen om online applicaties te ontwerpen voor doeleinden zoals online educatie en mobile payments, het stimuleren van de ICT in het het onderwijs op alle gebieden, het Ondersteunen en ontwikkelen van e-commerce (webshops, online trainingen, webinars)

De minister geeft aan dat hij het werk van de lokale chapter enorm waardeert en zegde zijn steun en medewerking toe. Hij vroeg speciale aandacht voor het brengen van internet connectiviteit naar de rurale gebieden waarbij de mensen bewustgemaakt moeten worden  van de voordelen, maar ook van de verleidingen die het internet met zich meebrengt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternet Society Suriname Chapter brengt bezoek aan minister TCT