zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
0
(0)

Interne organisatie Hervormings- en Vernieuwingsbeweging in volle gang

lees ook ...

Meer dan 50% inflatie in 2022

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft vastgesteld dat in december 2022 de inflatie 54.6 procent was. Dit geld niet voor de prijzen in het binnnenland volgens Starnieuws. Deze worden niet ...

Na een proces van hergroepering en interne versterking bereidt de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) zich nu intensief voor om de statutaire organen van de partij te reorganiseren. Zo zijn deze week onder andere het bestuur van het Kennisinstituut onder leiding van Sanjay Nannan en van de Genderraad onder voorzitterschap van Friastie Soeparie geïnstalleerd.

Vooral in deze tijd van sociaal economische malaise waar armoede en criminaliteit zorgwekkend toenemen, zullen de Genderraad en haar leden zich in het bijzonder ontfermen over de positie van kwetsbare vrouwen en gezinnen. Het Kennisinstituut zal speciale aandacht besteden aan continue kadertrainingen van leden als niet-leden, vanuit het besef dat kaders de ruggegraat vormen van de organisatie maar ook als verbinding naar de samenleving.

Trainingen die in 2021 zijn gestart zullen daarom medio februari worden voortgezet. Het ligt verder in de bedoeling dat in oktober dit jaar de verkiezingen voor het hoofdbestuur plaatsvinden. De zittingstermijn statutair is voor vijf jaren vastgesteld. Tegelijkertijd vinden er met de veldstructuren consultaties plaats waar de koers van de partij voor de komende verkiezingen wordt besproken.

Ter gelegenheid van het vierjarig bestaan van de HVB vorig jaar, had de partij bij monde van politiek leider Raymond Sapoen reeds aangegeven, dat “we ons moeten focussen op een sterk en verenigd politiek centrum in Suriname. Alleen een massaal oppositioneel blok van progressieve krachten kan het land werkelijk redden”, zegt Sapoen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInterne organisatie Hervormings- en Vernieuwingsbeweging in volle gang