maandag 26 september 2022
24.4 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Internationale prijsfluctuaties en dollarbeschikbaarheid bepalen hoeveelheid meel

lees ook ...

GBB reikt 466 grondpapieren uit te Goede Verwachting

Er zijn door het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), woensdag, in totaal 466 grondpapieren uitgereikt aan bewoners te Goede Verwachting. Na lang wachten hebben de bewoners van dit gebied, m...

Voldoende valuta om grondstoffen te betalen door meelfabriek De Molen is niet altijd gegarandeerd. Hierdoor kan er een tekort onstaan aan meel volgens Julio Bhikarie, direkteur van De Molen en Veevoerfabriek Vesu. De uitdaging ligt in het tijdig  betalen van de grondstoffen. Het bedrijf neemt de juiste maatregelen om de kans op een merkbare schaarste te minimaliseren. Internationale prijsfluctuaties hebben ook invloed op ons meelvoorraad.

De volgende lading komt hierdoor al later aan in Suriname, ondanks graanleveringen voor de Surinaamse markt gegarandeerd zijn.  “Tot voor kort ging dat goed, maar sinds twee maanden kunnen we wekelijks niet voldoende US dollars betrekken. Dat heeft erin geresulteerd dat de komende boot twee tot drie weken later heeft kunnen laden. En dat kan dus een korte schaarste aan meel opleveren”, maakt Bhikharie duidelijk.

De primaire grootverbruikers als bakkerijen geven we de voorkeur. Daarna kijken we wat de aankomsttijd van de boot is en de voorraden en wie we als secundaire verwerkers tegemoet kunnen komen,” zegt hij verder.

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft niet veel invloed gehad de hoeveelheid graanimport van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternationale prijsfluctuaties en dollarbeschikbaarheid bepalen hoeveelheid meel