Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Internationale organisaties eisen dat Suriname overheidsfinanciën ordent

Geplaatst

op

Minister Albert Ramdin Tijdens De Persconferentie. Beeld Youtube

Internationale organisaties verwachten dat Suriname zijn overheidsfinanciën ordent. Het is de regering-Santokhi in de afgelopen drie maanden gelukt om de ordening te brengen. De lonen, salarissen, pensioenen, AOV en andere essentiële diensten zijn betaald zonder een cent te lenen, maar bekostigd uit de middelen die de staat ontvangt. Dit is voor het eerst sinds 2012 weer gebeurd.

Minister Albert Ramdin hoopt dat er goed begrip is in de samenleving hoe enorm belangrijk dit is. “Dat je zonder te lenen tegemoetkomt aan de behoeften en verplichtingen in de samenleving,” stelde de bewindsman. Hij sprak over de eerste stap naar goed herstel van de binnenlandse financiering. Tijdens een gisteren belegde persconferentie noemde de bewindsman het ‘geen eenvoudige stap’.

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking ging samen met collega Armand Achaibersing van Financiën en Planning in op de huidige financiële uitdaging en de economische vooruitzichten, dit met als focus het beheersbaar maken van schulden en schuldverplichtingen van de republiek Suriname. Voorafgaand aan deze persconferentie hebben de bewindslieden via Zoom een presentatie gegeven aan internationale crediteuren ten aanzien van verstrekte leningen en garanties aan Suriname.

De bewindslieden noemen het op orde brengen van de binnenlandse financiering het eerste traject naar herstel. Hiernaast moet ook worden gekeken naar de buitenlandse schulden, zowel de bilaterale als de commerciële en multilaterale. In het traject tot herschikking van die schulden is het Franse internationaal financieel adviesbureau Lazard aangetrokken als adviseur van de staat.

Volgens minister Ramdin is in de afgelopen drie maanden bij een aantal mogendheden wereldwijd zwaar gewerkt aan het creëren van een stukje begrip voor Suriname en de situatie waarin het land zich bevindt voor wat betreft de financieel economische situatie.

Hij noemt in dit geval Nederland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Argentinië, Brazilië, China en India en enkele landen in de regio. Het is belangrijk dat de genoemde landen weten op welke wijze Suriname zijn schuldherziening wil realiseren. In het traject naar het IMF wordt er gewerkt op technisch- en beleidsniveau.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcello
zaterdag 31 oktober 2020 12:42

Goed om te lezen. Maar klopt het Welvaart ze zeggen. Want we weten nu dat iedereen liegt. En ze beloven je gouden bergen…

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Meest gelezen