donderdag 28 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
5
(1)

Internationale luchthaven in Nickerie

lees ook ...

Wereldwaterdag belicht noodzaak voor duurzaam waterbeheer in...

Op vrijdag 22 maart, Wereldwaterdag, vestigt Suriname de aandacht op het cruciale belang van water en het bewustzijn rondom waterbeheer. Dit jaar ligt de focus van het ministerie van Natuurlijke Hulpb...

President Chandrikapersad Santokhi heeft geplanned om in het district Nickerie een nieuwe internationale luchthaven op te zetten. Om te komen tot uitvoering van dit plan is er op zijn kabinet op 10 december 2022 een presentatie verzorgd voor het staatshoofd. Herman Torres, CFO van West Air Aviation, verzorgde de presentatire.

Torres gaf onder ander aan: “We hebben vooronderzoek gedaan en de luchthaven van Nickerie die nu niet in gebruik is blijkt een goede locatie te zijn. Dit gaat gepaard met bodemonderzoek, haalbaarheidsstudies en internationale luchtvaartregels, die nauw in acht genomen moeten worden”.

Deze Airport zal in het kader van de opkomende offshore gas- en olie-industrie een meerwaarde hebben voor Suriname. Het is van belang om Suriname een belangrijke rol te laten vervullen binnen de regio, wanneer het gaat om toegankelijkheid en het vervullen van een internationale hubfunctie.

De ontwikkeling van de haven zal afgestemd worden op de ontwikkeling en behoefte van Suriname. De luchthaven zal gebruikt kunnen worden voor het afhandelen van passagiersvluchten, alsook cargo.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternationale luchthaven in Nickerie