vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Internationale gemeenschap in spoedbijeenkomst bij VN

lees ook ...

Staatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ziet geen reden om af te wijken van de geplande tijdlijn voor de ontwikkeling van het eerste offshoreproject in Suriname, geleid door TotalEnergies. In het Blok 5...

De internationale gemeenschap toont actieve betrokkenheid bij het zoeken naar een oplossing voor het conflict tussen Hamas en Israël. Komende nacht zal de Algemene Vergadering van de VN in een spoedzitting bijeenkomen, waarbij een zeldzame resolutie op de agenda staat. Zowel secretaris-generaal Guterres als de VN hebben recentelijk verschillende inspanningen geleverd om Israël en Hamas te bewegen tot een staakt-het-vuren. Zowel de Algemene Vergadering als de Veiligheidsraad hebben eerder opgeroepen tot tijdelijke wapenstilstanden. Vorige week maakte Guterres gebruik van artikel 99 van het VN-Handvest om op eigen initiatief de Veiligheidsraad bijeen te roepen.

Dit was de eerste keer sinds 1989 dat een secretaris-generaal gebruikmaakte van dit artikel, destijds vanwege de burgeroorlog in Libanon. In de Veiligheidsraad blokkeerden de Verenigde Staten zoals verwacht een nieuwe oproep tot een staakt-het-vuren door hun veto uit te spreken. Dertien van de vijftien leden stemden voor, het Verenigd Koninkrijk onthield zich, en de VS stemde tegen omdat ze vonden dat de tekst de terreuraanslag van Hamas onvoldoende veroordeelde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternationale gemeenschap in spoedbijeenkomst bij VN