maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Internationale financiering voor duurzaam ontwateringsbeleid Suriname

lees ook ...

Trucker verongelukt op weg naar Jaykreek in Sipaliwini

Een 53-jarige truckbestuurder is zaterdag omgekomen op de weg naar Jaykreek in het district Sipaliwini. De politie van Atjoni vond het slachtoffer in de cabine van de vrachtwagen, die beladen was met ...

Om de ontwatering van de stad effectief te verbeteren, werkt het ministerie van Openbare Werken (OW) aan de rehabilitatie van essentiële ontwateringssystemen. Als onderdeel hiervan worden drie nieuwe pompen geïnstalleerd in het pompgemaal Drambrandersgracht. Tijdens een veldbezoek op 27 mei 2024 benadrukte minister Riad Nurmohamed het belang van een duurzame aanpak van de ontwateringsproblemen die het land al jarenlang teisteren.

Het pompgemaal Drambrandersgracht, een cruciaal ontwateringssysteem in Paramaribo, wordt volledig gerenoveerd en uitgerust met krachtige nieuwe pompen. “Voor het eerst in 15 jaar worden drie nieuwe pompen met hoge capaciteit geïnstalleerd. We baggeren alle kanalen uit en vernieuwen het gehele systeem,” verklaarde minister Nurmohamed.

Dit gemaal is verantwoordelijk voor de ontwatering van gebieden zoals het Academisch Ziekenhuis en de omgeving van Albergastraat tot Welgelegen. De werkzaamheden begonnen in oktober 2023 en worden naar verwachting voltooid in december 2024. Tegelijkertijd worden ook andere pompgemalen in Paramaribo en Wanica aangepakt, waarbij het project in Clevia startte en via Leonsberg doorgaat tot de Centrale Markt.

“Dit is de eerste fase van grote en kleine investeringen in infrastructuur die jarenlang verwaarloosd is. Daarom stonden we regelmatig onder water,” merkte minister Nurmohamed op. Hij benadrukte dat ontwatering een hoge prioriteit heeft voor de regering, met plannen om in 2024-2025 ongeveer tien pompgemalen te rehabiliteren, en nog meer in de daaropvolgende jaren.

Naast nationale financiering komt de steun voor dit project van internationale partners zoals Japan, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), en de Wereldbank. Deze partners helpen bij de financiering van ontwateringsprojecten van Nickerie tot Marowijne.

“We zijn begonnen met een duurzaam ontwateringsbeleid om de problemen van vele jaren te minimaliseren. Met de recente hevige regenval moeten we investeren in dit beleid,” aldus de minister van OW.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternationale financiering voor duurzaam ontwateringsbeleid Suriname