donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Internationale Douaneweek ABC-eilanden van start in Suriname

lees ook ...

Saramaccakanaal rehabilitatieproject begint: economische voo...

Medio januari is aannemer International Infra N.V. begonnen met de werkzaamheden voor het "Saramacca Canal System Rehabilitation Project" (SCSRP). Volgens projectmanager Vishnu Kalloe belooft dit een ...

Voor de allereerste keer organiseert het Korps Douane Suriname de Internationale Douaneweek voor de ABC-eilanden. Van 23 tot en met 26 januari worden verschillende activiteiten georganiseerd. Op donderdag 25 januari 2024 vond een sportdag plaats in de Memre Boekoe Kazerne, waar verschillende sporten zoals voetbal, volleybal, slagbal, basketbal, troefcall en dammen aan bod kwamen. Het doel van deze sportdag is om de internationale samenhang binnen het Korps Douane te bevorderen.

“Sport verenigt mensen,” aldus Joyce de Vlugt, voorzitter van de Douanebond Suriname. Door samen deel te nemen aan sportieve activiteiten, kunnen collega’s uit verschillende landen elkaar beter leren kennen en een band opbouwen. Volgens voorzitter De Vlugt kan dit leiden tot een verbeterde samenwerking en communicatie tussen de diverse eenheden en landen binnen het Korps Douane, wat van essentieel belang is voor een effectieve uitvoering van hun taken op internationaal niveau.

Soraya Pols-Strick, waarnemend hoofd Douane Curaçao, uitte haar vreugde om de Douaneweek in Suriname te mogen beleven. Haar delegatie bestond uit 33 collega’s. De sportdag heeft volgens haar als doel de teambuilding te versterken. Tevens zal er gekeken worden hoe verdere invulling gegeven kan worden aan de samenwerking tussen de ABC-landen en Suriname. Verder sprak ze de wens uit dat ook andere collega’s uit de regio, zoals Sint-Maarten, in de toekomst zullen deelnemen aan de Douaneweek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternationale Douaneweek ABC-eilanden van start in Suriname