dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Internationale dag van de Vrede

lees ook ...

Staatsvervoer ligt stil totdat bushouders geld zien

Antonius Pokie, de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft meegedeeld dat het staatsvervoer stil zal liggen totdat de bushouders hun geld hebben ontvangen. Volgens bekomen in...

21 september 198 is de door de VN uitgeroepen Internationale dag van de Vrede. Het doel van deze specifieke dag, die vandaag herdacht wordt, is om extra aandacht te schenken aan wapenstilstand en geweldloosheid. Deze dag valt ook samen met de openingssessie van de algemene vergadering van de VN.

President Santokhi stond gisteren stil bij deze dag. De wereld kent momenteel geen vrede. Alle landen merken de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Het menselijke bestaan wordt negatief beïnvloed door oorlog en geweld, waardoor het leven steeds moeilijker wordt en voor velen zelfs ondraaglijk.

Geen enkele oorlog kent een winnaar. Het aantal doden dat tijdens een oorlog valt en de schade die ermee gepaard gaat, zijn niet in geld uit te drukken. Ook het leed voor de nabestaanden is enorm.

“Laten wij samen praten, samen acties ondernemen, samen debatteren, samen plannen uitvoeren en samen oorlog en geweld achterwege laten. Zodoende kunnen wij samen ons land en volk duurzaam ontwikkelen. Alleen daardoor kunnen wij ons leven en het leven van de generaties die na ons volgen meer waarde geven”, sprak de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternationale dag van de Vrede