zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Internationale dag van de Vrede

lees ook ...

Surinamese stranded at Miami Airport

The Surinamese Consul General in Miami, René Pika, visited stranded passengers at Miami airport on Wednesday. Hurricane Ian has postponed several flights, including those of American Airlines to Param...

21 september 198 is de door de VN uitgeroepen Internationale dag van de Vrede. Het doel van deze specifieke dag, die vandaag herdacht wordt, is om extra aandacht te schenken aan wapenstilstand en geweldloosheid. Deze dag valt ook samen met de openingssessie van de algemene vergadering van de VN.

President Santokhi stond gisteren stil bij deze dag. De wereld kent momenteel geen vrede. Alle landen merken de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Het menselijke bestaan wordt negatief beïnvloed door oorlog en geweld, waardoor het leven steeds moeilijker wordt en voor velen zelfs ondraaglijk.

Geen enkele oorlog kent een winnaar. Het aantal doden dat tijdens een oorlog valt en de schade die ermee gepaard gaat, zijn niet in geld uit te drukken. Ook het leed voor de nabestaanden is enorm.

“Laten wij samen praten, samen acties ondernemen, samen debatteren, samen plannen uitvoeren en samen oorlog en geweld achterwege laten. Zodoende kunnen wij samen ons land en volk duurzaam ontwikkelen. Alleen daardoor kunnen wij ons leven en het leven van de generaties die na ons volgen meer waarde geven”, sprak de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternationale dag van de Vrede