Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Internationale dag van de Vrede/Suriname’s Nationale dag van Verbroedering en Eenheid

Geplaatst

op

Polish 20200921 161649890

Vandaag 21 september is het de internationale dag van de vrede. Het doel daarvan is aandacht voor de vrede en een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. Deze internationale dag van de vrede werd door de Verenigde Naties(VN) voor het eerst in 1981 vastgesteld en viel samen met de Algemene Vergadering van de VN.

In Suriname is 21 september vanaf dit jaar de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid. Dit werd voorgesteld door de Verenigde Hervormingspartij(VHP). Het voorstel werd gedaan omdat 21 september de geboortedag is van de eerste voorzitter van de VHP en Assemblee voorzitter Mr. Jaggernath Lachmon, maar vooral omdat Jaggernath Lachmon de Vader is geweest van de Verbroederingspolitiek in Suriname. De Verbroederingspolitiek  van ‘Papa Lach’ zoals hij ook wel werd genoemd, heeft geen ruimte gelaten voor uitwassen van tegenover elkaar staande etnische groepen in Suriname, zoals wij die kennen uit de regio.

De regering die dit verzoek heeft gehonoreerd wil met de instelling van deze dag de nalatenschap van wijlen Mr. Jaggernath Lachmon eren. Ook is zij er van overtuigd dat verbroedering en verbondenheid met elkaar de enige weg is voor Suriname om als multi-etnische en culturele samenleving in eenheid verder te gaan. Deze dag is geen nationale vrije dag – culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
dinsdag 22 september 2020 08:19

Meneer de President, wanneer komt de Standbeeld van de 12 militairen die door uw VP Ronnie Brunswijk in 1986 werd gegijzeld. Deze militairen zijn spoorloos verdwenen.
Vraag aan uw VP wat er met de militairen van het Nationale zijn gebeurd.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Michel
Papa Sranan
dinsdag 22 september 2020 23:26

Jaggernath Lachmon kon dankzij het algemeen kiesrecht met zijn etnische partij zgn gaan verbroederen. Daarvoor was hij een nobody. Deze man verdient geen eer want hij heeft de hindoestaanse groep misbruikt voor zichzelf. Eerst de creolem als vijand afschilderen en daarna zgn de grote vredesengel spelen met de verbroederingspolitiek wat eem ordinaire stuk toneel tussen Pengel em Lachmon was.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen