zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Internationale dag ter herinnering aan slavenhandel

lees ook ...

The traffic patrols are active again when school begins

The traffic patrol training program for students which was stopped for three years has resumed this year. The traffic patrol will draw attention to the various crossing points in Suriname by means of ...

De 23ste  augustus is door de De Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale dag ter Herinnering aan de Slavenhandel en zijn Afschaffing. Deze dag memoreert de slavenopstanden, die in de nacht van 22 op 23 augustus 1791 uitbraken en een belangrijke rol hebben gespeeld in de besluitvorming, die heeft geleid tot de afschaffing van de trans-Atlantische slavenhandel.

In navolging hiervan werd de slavenhandel in 1816 allereerst door de Engelsen verboden. Nederland zette deze lucratieve slavenhandel echter nog bijna een halve eeuw voort, waardoor Suriname tot 1863 gebukt ging onder het juk van slavernij.

Marinus Bee, de Voorzitter van De Nationale Assemblée, zei hierover: “Wij allen hier te lande, zijn onlosmakelijk verbonden met deze verwerpelijke historie die dwars door alle structuren, verwoestende naweeën heeft veroorzaakt. Wij zijn bijeengebracht in dit mooi land door de gevolgen, die direct of indirect verband houden met ons slavernijverleden. Het is thans misschien de hoogste tijd, dat wij als Surinamers ons zijn gaan verankeren aan onze natie en één volk worden met een bijzondere diversiteit.”

Voorzitter Bee sprak de hoop uit, dat hoewel er nog een lange weg te gaan is, om alle facetten van de subtiele, hedendaagse slavernij uit te roeien, alle rechtgeaarde Surinamers een ferm standpunt innemen, tegen hen die zich schuldig maken aan enige vorm van dwangarbeid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternationale dag ter herinnering aan slavenhandel