zondag 14 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
30.9 C
Amsterdam
1
(1)

International Organization for Migration bezoekt Suriname

lees ook ...

President Santokhi tekent resolutie schorsing hoofdinspecteu...

Raoul Hellings en Sergio Gentle, de hoofdinspecteurs van politie, zijn op voordracht van de minister van Justitie en Politie (Juspol) met ingang van 15 augustus 2022 geschorst. President Chandrikapers...

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (MBIBIS) had op 23 december in de personen van de directeuren van MBIBIS, ambassadeur Luziano Truideman en ambassadeur Miriam Mac Intosh, een ontmoeting met de International Organization for Migration (IOM), Regional Coordination Office for the Caribbean, gevestigd in Guyana.

De IOM-delegatie heeft van 23 tot en met 25 december 2020 onderzoek verricht onder de migranten in Suriname. Bij dit onderzoek is gebruik gemaakt van de Displacement Tracking Matrix (DTM). Deze onderzoeksmethode wordt gebruikt om de bewegingen van migranten te volgen. Verder wordt data verzameld over de mobiliteit, de behoeften, de uitdagingen, en migratie-achtergronden van migranten. Tijdens dit werkbezoek zijn ook het NCCR en de Vreemdelingen dienst van het Korps Politie Suriname bezocht.

Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek kan de Surinaamse Regering specifiek beleid ontwikkelen en relevante ondersteuning te bieden aan migranten in ons land.

Suriname is vanaf 2014 lid van IOM en heeft reeds verschillende projecten met deze Internationale Organisatie uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternational Organization for Migration bezoekt Suriname