vrijdag 27 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
1
(1)

International Organization for Migration bezoekt Suriname

lees ook ...

Sessie detecteren mensenhandel voor buurtmanagers

De nieuwe buurtmanagers van de verschillende regio’s hebben onlangs een sessie bijgewoond over het detecteren van slachtoffers van mensenhandel en het ontmantelen van criminele organisaties. Deze sess...

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (MBIBIS) had op 23 december in de personen van de directeuren van MBIBIS, ambassadeur Luziano Truideman en ambassadeur Miriam Mac Intosh, een ontmoeting met de International Organization for Migration (IOM), Regional Coordination Office for the Caribbean, gevestigd in Guyana.

De IOM-delegatie heeft van 23 tot en met 25 december 2020 onderzoek verricht onder de migranten in Suriname. Bij dit onderzoek is gebruik gemaakt van de Displacement Tracking Matrix (DTM). Deze onderzoeksmethode wordt gebruikt om de bewegingen van migranten te volgen. Verder wordt data verzameld over de mobiliteit, de behoeften, de uitdagingen, en migratie-achtergronden van migranten. Tijdens dit werkbezoek zijn ook het NCCR en de Vreemdelingen dienst van het Korps Politie Suriname bezocht.

Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek kan de Surinaamse Regering specifiek beleid ontwikkelen en relevante ondersteuning te bieden aan migranten in ons land.

Suriname is vanaf 2014 lid van IOM en heeft reeds verschillende projecten met deze Internationale Organisatie uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternational Organization for Migration bezoekt Suriname