zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

International Girls in ICT Day

lees ook ...

EBS bond legt alles plat

Na een spoedvergadering heeft de bond van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) besloten om het werk landelijk neer te leggen. Men is hiertoe overgegaan, omdat Marciano Hellings, die voorzitter is van O...

Op de International Girls in ICT Day wordt de nadruk gelegd op het streven naar meer meisjes in de informatie- en communicatietechnologie. Een educatieve dag werd in dit kader georganiseerd op 25 april jongstleden, voor jonge dames van de verschillende middelbare scholen. Men wil hun belangstelling wekken voor de zogenaamde STEM-skills, ofwel wetenschap, technologie, engineering en wiskunde.

 Studenten van het Natuurtechnisch Instituut (NATIN), het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) en het Ewald P. Meyer Lyceum hebben geparticipeerd in de activiteiten. Fürgell Pinas, voorzitter van de ICT Associatie, zegt dat dit niet de eerste keer wordt georganiseerd. Dit doet men al jaren, en bedrijven hielden presentaties op locatie. “Dit jaar zijn de studenten naar de bedrijven toegegaan om daar te zien wat het betekent, hoe dames te werk zijn gesteld in de ICT-sector en wat ze allemaal doen. Het is praktisch, waardoor ze beter gestimuleerd kunnen raken en misschien ook een carrière in die richting kunnen kiezen”, aldus de voorzitter.

De studenten mochten een kijkje nemen op de ICT-gerelateerde afdelingen van Telesur, Datasur, VSH en Creative Tech, en het Polytechnic College Suriname. Zij kunnen dan zien dat het niet een absolute mannenwereld is. Het vertrek van werkenden uit het land treft ook deze sector. Pinas zegt dat wij als land meer moeten doen op dit gebied.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternational Girls in ICT Day