zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Internationaal bedrijfsleven mag rekenen op bescherming van Suriname

lees ook ...

President Santokhi ontvangt souvenirs ter ere van 150 jaar H...

Op 4 juni 2023 heeft president Chandrikapersad Santokhi de eerste exemplaren van speciaal ontworpen souvenirs ter ere van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie ontvangen op het Presidentieel Paleis. De so...

Dinsdag hield president Chandrika Santhoki  de openingstoespraak bij de start van de internationale energieconferentie ‘Suriname open for business’ van Staatsolie. Hij stelde dat de regering vastbesloten is om ervoor te zorgen dat buitenlandse ondernemingen gelijkwaardig behandeld zullen worden als de lokale bedrijven.

De regering is vastberaden om het vereiste beleid te voeren, zodat Suriname de maximale voordelen haalt uit de energie-, olie- en gasindustrie. Directe buitenlandse investeringen in het land zullen gestimuleerd en gepromoot worden. “Onze enorme hoeveelheden waardevolle natuurlijke hulpbronnen helpen ons bij het verder ontwikkelen van ons land, in de richting van welvaart en welzijn van onze mensen”, zo sprak het staatshoofd.

Het beleid dat de regering voert  moet maken dat  potentiële investeerders verbeteringen verwachten in het ondernemingsklimaat. Het gaat daarbij om  het gemak van zakendoen, eerlijke en gelijke behandeling, transparantie, openheid en aanvullende fiscale en zakelijke prikkels, van  de herziende Investeringswet .

Staatsolie-directeur Annand Jagesar stimuleerde het opzetten van joint ventures tussen buitenlandse en lokale bedrijven. Een voordeel  is, volgens de topman, dat de Surinaamse bedrijven al  de nodige ervaring hebben met zakendoen in het land. Zowel in het diepzeegebied als dichterbij de kust is er veel ruimte voor buitenlandse oliemaatschappijen om hun geluk te beproeven. Minister David Abiamofo wees op de vele business mogelijkheden, die zijn ontstaan met de recente ontdekkingen van grote olie- en gasvoorraden voor de Surinaamse kust.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternationaal bedrijfsleven mag rekenen op bescherming van Suriname