dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Internationaal arbeidsrecht in de schijnwerpers

lees ook ...

Overheid overweegt Makandraproject voor capaciteitsversterki...

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Walter Oostelbos, bracht op dinsdag 20 februari 2024 een bezoek aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) voor een kennismaking. Tijdens dit ...

In de voortzetting van het streven naar het Decent Work Country Programme Suriname (DWCP) III (2023-2026) organiseerde het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) op 30 november 2023, in samenwerking met de International Labour Organization (ILO), een cruciaal seminar. Dit evenement concentreerde zich op internationale arbeidsnormen en het Surinaamse arbeidsrecht, en bracht een diverse groep deelnemers bijeen, waaronder vertegenwoordigers van het ministerie, de vakbeweging, het bedrijfsleven en leden van specifieke commissies binnen AWJ. Onder leiding van Shingo Miyake, Specialist op het gebied van arbeidsrecht en internationale arbeidsnormen van het ILO Decent Work Team & Office for the Caribbean, werden tijdens het seminar presentaties gehouden en praktische tools aangereikt ter versterking van de arbeidsstandaarden in Suriname. De bijeenkomst vond plaats op het Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS).

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), opende het seminar en benadrukte de noodzaak van de uitvoering van de activiteiten die zijn opgenomen in het derde DWCP voor Suriname. Dit is cruciaal om Decent Work verder te bevorderen in Suriname. De minister onderstreepte tevens dat het beleid van het ministerie stevig verankerd is in het concept van Decent Work. Het ministerie werkt actief aan de bevordering van alle vier de pilaren van dit concept, namelijk sociale dialoog, sociale bescherming, creatieve werkgelegenheid en arbeidsnormen en wetgeving, in Suriname. De minister benadrukte dat dit seminar van groot belang is, met name met het oog op de ratificaties van de ILO-conventies en de aanpassing van de Surinaamse arbeidswetgeving op basis hiervan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternationaal arbeidsrecht in de schijnwerpers