vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Internaat Atjoni legt eigen groentetuin aan

lees ook ...

Activists present the DNA chairman with a draft of the elect...

The proposed Election Regulation was just given to DNA chairman Marinus Bee by the protest movement's activists. The author of this proposed law is attorney Jennifer van Dijk-Silos. "We met with you l...

Het internaat van Atjoni had aan het begin van het schooljaar te kampen met allerlei problemen. Hierdoor bleven de deuren gesloten. De vicepresident heeft toen voor twee weken een oplossing gebracht.  Nu heeft WhatsAppgroep ‘Politiek Suriname 2de Kamer’ (PS2K), aangeboden te helpen. De groep is zondag begonnen met een groentetuin, waarmee zij de directeur heel blij hebben gemaakt.

“De 29 kinderen van het internaat van Atjoni zullen straks groenten uit eigen tuin eten”, zegt Lorenzo Mando van de WhatsAppgroep. Eerder is de groep begonnen met een inzamelingsactie, die minder is geslaagd. Het bedrag dat men hoopte te behalen is nog niet binnen.

Volgens Gracia Valies-Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, was het  ministerie nog bezig  met het zoeken naar een antwoord op het probleem.

De voorbereidingen om te komen tot het aanleggen van een groentetuin zijn in volle gang.  Mando voorspelt, dat de kinderen eind februari of begin maart 2022 zullen kunnen beschikken over groenten uit hun eigen tuin.  Er zal uitgebreid worden met aardvruchten. Ouders uit de omgeving zullen ook een bijdrage leveren. Zij zorgen voor zaaizaad.

Dana Doekoe-Paulus, directeur van het internaat, vindt dit alles, een “geweldig initiatief” van PS2K. “Wij hoeven straks geen groenten meer te kopen en kunnen zelf beslissen wat wij gaan oogsten om te koken. Als wij een overschot hebben, kunnen wij ook groenten uit onze tuin verkopen”.  Doekoe-Paulus toonde duidelijk haar vreugde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInternaat Atjoni legt eigen groentetuin aan