vrijdag 29 maart 2024
28 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
3
(1)

Interim-managementteams ingesteld bij douane en Korps Politie Suriname

lees ook ...

Ruim 170 jaar vriendschap: Suriname en China verkennen nieuw...

Een delegatie van China Central Television (CCTV) heeft een formeel bezoek gebracht aan president Chandikapersad Santokhi van Suriname om de bilaterale betrekkingen tussen beide landen te bespreken. T...

Om de reorganisatie van het douanekorps en politiekorps ter hand te nemen, heeft de regering recent bij beide organisaties een interim-managementteam aangesteld. Op 2 februari 2022 geschiedde dit bij het douanekorps en een dag later heeft de regeringsraad het besluit genomen tot formalisatie van het managementteam bij het Korps Politie Suriname (KPS). Het interim-managementteam bij de douane zal het proces tot transformatie en reorganisatie van dit apparaat moeten inzetten. Dit team is aangesteld voor de periode van zes maanden.

Het interim-managementteam bij het KPS wordt ook belast met de reorganisatie van het politieapparaat. Dit team bestaat uit een viertal politiefunctionarissen, die allen zullen functioneren als commissarissen van politie. Het gaat om Ruben Kensen die is aangesteld als waarnemend korpschef en Stanley Changoer als plaatsvervangend korpschef, terwijl Bryan Isaacs en Rishi Akkal ook tot het interim-managementteam behoren. Changoer diende reeds in de functie van commissaris.

De overige drie leden zijn recent in deze functie bevorderd, wat door de regering is geëffectueerd. Het team zal tevens de transformatie van het politieapparaat moeten inzetten. Het ligt in de bedoeling dat er in deze transitiefase trainingen komen, zowel nationaal als internationaal met als uiteindelijk doel de juiste personen op de verschillende afdelingen van het korps te plaatsen. Dit op basis van beoordelingen alsook op basis van professionaliteit en bagage aan ervaring.

Het reorganiseren van het douane- en politieapparaat ligt in lijn met het beleid van de regering, die zich vanaf haar aantreden ten doel heeft gesteld het vertrouwen en de effectiviteit van de diverse korpsen te vergroten en de professionaliteit ter hand te nemen. Dit proces startte bij de Dienst Nationale Veiligheid (DNV) waarbij er een managementteam werd ingesteld, dat gedurende zes maanden de leiding moest overnemen.

Inmiddels is er bij het DNV een definitieve leiding aangesteld, terwijl het reorganisatieproces bij dit directoraat wordt voortgezet. Ook bij het Nationaal Leger (NL) is er intussen een nieuwe leiding. De reorganisatie bij het leger heeft tot doel te komen tot een professionele defensieorganisatie op basis van wet en recht, ondersteund door internationale partnerschappen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInterim-managementteams ingesteld bij douane en Korps Politie Suriname