donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Interim management team bij CDS aangesteld

lees ook ...

Staatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ziet geen reden om af te wijken van de geplande tijdlijn voor de ontwikkeling van het eerste offshoreproject in Suriname, geleid door TotalEnergies. In het Blok 5...

Een interim Managementteam(IMT) door President Santokhi ingesteld, zal in de komende zes maanden een upgrade doen van de Communicatie Dienst Suriname (CDS). Het hoofd van het managementteam is coördinator Marlon Hoogdorp. Binnen het IMT heeft hij de ondersteuning van twee waarnemend onderdirecteuren en een secretaris.

Het team zal het beleid met betrekking tot overheidscommunicatie aanpakken. Het instituut is in de afgelopen maanden sedert het vertrek van toenmalig directeur Alven Roosveld, die werd aangesteld als woordvoerder van de president, in een overgangsfase terechtgekomen. Gedurende deze periode is de leiding bij CDS in handen geweest van de waarnemend onderdirecteur Administratieve Diensten (ODAD) en de waarnemend onderdirecteur Operationele Diensten (ODOD).

Deze twee functionarissen vormen nu samen met een secretaris en coördinator Hoogdorp het managementteam. De laatstgenoemde geeft aan dat het IMT is ingesteld om “heel specifieke doelen na te streven en de organisatie bestaanszekerheid te geven.” Hij merkt op dat er uiteindelijk een gestructureerd plan moet zijn om duidelijke doelen te bereiken. “Overheidscommunicatie is belangrijk en het moet heel goed aangepakt worden zodat de juiste resultaten bereikt kunnen worden.”

 

In de visie van de coördinator zijn de personen binnen de organisatie het meest belangrijke waarop gefocust zal worden. Het ligt in de bedoeling om genoeg te investeren in kennis en begeleiding. Niet alleen zal worden nagegaan hoe men functioneert binnen het instituut, maar zal ook van hen geleerd worden hoe het beter kan. “Aangezien zij reeds deel uitmaken van de organisatie kan puur praktisch inzicht van hen als ondersteunende kennis worden meegenomen”, stelt coördinator Hoogdorp. Hij acht een goede samenwerking en aantrekkelijke werksfeer van enorm belang. Evenveel waarde hecht hij ook aan aspecten zoals werkprocessen, betere inzichten en feedback.

Er is voor een interim managementteam is gekozen en niet meteen voor invulling van de opengevallen directeursfunctie en dat heeft volgens de coördinator te maken met het gegeven dat een IMT een aparte focus heeft. “Je zit dan niet meer in de reguliere dagelijkse werkzaamheden.” Als team is het doel te zorgen voor herstructurering, maar meer nog upgraden van de organisatie. Daarnaast bestaat het IMT ook uit mensen die reeds binnen de organisatie werkzaam zijn. Het Interim Managementteam zal binnen zes maanden zaken gerealiseerd moeten krijgen. Daarvoor is er reeds een algemene richting bepaald.

Hoogdorp zegt dat er specifieke plannen geschreven zullen worden. Na de genoemde periode zal geëvalueerd worden of de doelen wel of niet zijn bereikt en op basis van de resultaten besluiten genomen worden. Coördinator Hoogdorp: “Het ligt aan eenieder om alles op alles te zetten, alle expertise en ervaringen op tafel leggen en daarmee ronduit doen wat we moeten doen en bereiken wat we moeten bereiken zodat het bestaansrecht van de organisatie absoluut als een paal boven water staat.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInterim management team bij CDS aangesteld