maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Interguyanese spelen weer van start

lees ook ...

Brandstofsubsidie in Suriname wordt afgebouwd

De subsidie op brandstof zal afgebouwd moeten worden. Dit zal echter zodanig gebeuren dat er opvang is voor de groepen die het zwaar hebben. In de regeringsraad onder leiding van president Chandrikape...

Suriname, Guyana en Frans-Guyana gaan weer samen van start met de Inter-Guyanese Spelen (IGS). De Spelen werden donderdagavond officieel voor geopend verklaard, waarmee de terugkeer van het multi-sportevenement na een afwezigheid van vijf jaar werd aangekondigd.

De driedaagse landencompetitie begon vrijdag met meer dan 400 atleten en officials die deelnamen aan negen sportonderdelen. Het zijn de grootste Spelen in de Guyana’s in termen van aantal deelnemers en aantal disciplines. Atleten uit Guyana, Suriname en Frans-Guyana bekampen elkaar op de onderdelen atletiek, badminton, wielrennen, volleybal, tennis, voetbal, tafeltennis, zwemmen en basketbal.

Bij de aanvang van de IGS in het National Stadium, Providence, onderstreepten de sprekers het belang van een gezamenlijke aanpak van sportontwikkeling in het drielandenblok. “Ik ben zeer verheugd hier te zijn bij de doorstart van de Inter-Guyanese Spelen”, sprak minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) tijdens de opening.

De bewindsvrouw zegt dat het altijd goed is om talenten van jongs af aan te ontwikkelen. “Het is ook goed als we samen met onze buurlanden een forum hebben om zulke meetmomenten te organiseren. Als deze meetmomenten goed opgang komen kunnen we ook buiten onze regio het podium bereiken en onze landen op een waardige wijze presenteren.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInterguyanese spelen weer van start