donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Interguyanese spelen weer van start

lees ook ...

Vp Brunswijk gevraagd om steun door landbouwers Saramacca en...

Kleine landbouwers uit de districten Coronie en Saramacca hebben gezamenlijk hun zorgen en behoeften geuit tijdens een ontmoeting met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 19 februari 2024. E...

Suriname, Guyana en Frans-Guyana gaan weer samen van start met de Inter-Guyanese Spelen (IGS). De Spelen werden donderdagavond officieel voor geopend verklaard, waarmee de terugkeer van het multi-sportevenement na een afwezigheid van vijf jaar werd aangekondigd.

De driedaagse landencompetitie begon vrijdag met meer dan 400 atleten en officials die deelnamen aan negen sportonderdelen. Het zijn de grootste Spelen in de Guyana’s in termen van aantal deelnemers en aantal disciplines. Atleten uit Guyana, Suriname en Frans-Guyana bekampen elkaar op de onderdelen atletiek, badminton, wielrennen, volleybal, tennis, voetbal, tafeltennis, zwemmen en basketbal.

Bij de aanvang van de IGS in het National Stadium, Providence, onderstreepten de sprekers het belang van een gezamenlijke aanpak van sportontwikkeling in het drielandenblok. “Ik ben zeer verheugd hier te zijn bij de doorstart van de Inter-Guyanese Spelen”, sprak minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) tijdens de opening.

De bewindsvrouw zegt dat het altijd goed is om talenten van jongs af aan te ontwikkelen. “Het is ook goed als we samen met onze buurlanden een forum hebben om zulke meetmomenten te organiseren. Als deze meetmomenten goed opgang komen kunnen we ook buiten onze regio het podium bereiken en onze landen op een waardige wijze presenteren.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInterguyanese spelen weer van start