maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Inter Moengotapoe is dichtbij Caribische voetbaltitel

lees ook ...

TCT en belanghebbenden praten over toerismebevordering Boven...

Er is door de leiding van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) met belanghebbenden uit Boven-Suriname van gedachten gewisseld over het bevorderen van het toerisme in het gebied...

Dinsdag 25 mei moet een grote dag zijn voor Inter Moengotapoe. Het team kan geschiedenis schrijven, door voor het eerst in de clubgeschiedenis winnaar te worden in de  Flow Concacaf Caribbean Club Championship. Inter zal in de finale  moeten afrekenen met Cavaly Association Sportive uit Haïti.

Zondagavond won Inter Moengotapoe met 3-1 van Metropolitan Football Academy door doelpunten van Romeo Kastiel (53′), Miguel Darson (69′) en Rievaldo Doorson (86′), die  de  andere  twee goals mogelijk heeft gemaakt. Diep in blessuretijd redde Marc Nieves de eer voor de tegenstander uit Puerto Rico.

Inter Moengotapoe is optimistisch en rekent op een goede afloop van de finale. “Indien wij het niveau van de tweede helft  kunnen behalen en of vasthouden, worden wij zeker kampioen”, klinkt  een zelfverzekerde coach Ramon Apoetiti vanuit Santo Domingo. Hij zegt dat zijn ploeg  zelfverzekerd is, en staat te popelen om de strijd aan te gaan.

“Het wordt een harde dobber, maar Inter Moengotapoe gaat ervoor,” zegt de coach. Hij is enorm trots op zijn ploeg, en ziet het bereiken van de finale als een super prestatie, omdat het team zonder enige wedstrijdritme naar de Dominicaanse Republiek is afgereisd vanwege de Covid-19-uitbraak. Het verschuiven van het regionaal toernooi had ook impact op de voorbereiding. Apoetiti is daarom blij met de progressie die bij elke wedstrijd te merken is.

De tweede helft van de halve finale vormde daarop geen uitzondering. “De ploeg uit Puerto Rico was een taaie. In de eerste helft kwamen wij maar niet in ons spel, omdat de tegenstander erg compact verdedigde. De ruimtes werden vooral in de eerste helft klein voor ons gehouden”, analyseert Apoetiti. “Na de rust hebben wij ons daaruit kunnen spelen en hebben zelfs drie keer gescoord”, aldus een trotse coach. De tegenstander paste tegen Inter ook in de aanval een andere speelstijl toe. “In de vorige wedstrijd speelde zij met één spits, die de bal moest vasthouden en wachten op de aansluiting, maar tegen ons stonden er drie aanvallers opgesteld,” zegt de analyse van de coach.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInter Moengotapoe is dichtbij Caribische voetbaltitel