zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Inter Guyanese spelen morgen van start

lees ook ...

Suriname December 2023: Spannend en droevig

Terwijl we nog steeds aan het bekomen zijn van de schrik die de dood van 15 goudzoekers in een mijnramp ons aanjoeg, is het enige positieve dat hierover te melden valt dat de regering met name ministe...

De Inter Guyanese Spelen (IGS) gaan morgen van start in Suriname. Al decennialang  doen sporters uit Suriname, Guyana en Frans- guyana meet met de (IGS). Uit deze drie Guyana’s zullen sporters het tegen elkaar opnemen.

In Suriname heeft de IGS bijzonder veel invloed en zeker ook in de sportwereld. De openingsceremonie wordt donderdag 16 november 2023 gehouden in de Anthony Nesty Sporthal. Een werkarm van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, de Stcihting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS), heeft de organisatie van de IGS in handen.

Het aangepaste protocol van de Inter- Guyanese Spelen is in november getekend door de ministeries van Sport in Suriname, Frans- Guyana en Guyana. Al 50 jaar worden de IGS georganiseerd. De IGS moet volgens planning een permanent karakter krijgen.

Van 16 tot en met 19 november wordt het gehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInter Guyanese spelen morgen van start