zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
5
(1)

Inter-Amerikaanse Mensenrechten commissie in Suriname

lees ook ...

Verkoold lichaam 12-jarige meisje aangetroffen na woningbran...

De 12-jarige C.K. is in de middag van woensdag 22 mei 2024 omgekomen bij een woningbrand op de hoek van de Theodorus- en de Van Dijkstraat. Na een melding bij het command center over de brand en dat e...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie had op maandag 06 februari een ontmoeting met de First Vice President Commissioner, Edgar Stuardo Ralón Orellana en Second Vice President Commissioner Margarette May Macaulay van de Inter-American Commission on Human Rights (IACHR) en hun delegatie.

Deze delegatie is in Suriname om minister Amoksi waar nodig, technische assistentie aan te bieden bij de verschillende IACHR-projecten. De Inter-American Commission on Human Rights wil aan de hand van een reeks toegankelijke en boeiende trainingen die zowel fysiek als online kunnen worden gegeven, mensen kennis en vaardigheden bijbrengen om mensenrechten te begrijpen en om positieve veranderingen in hun leven en in hun gemeenschap teweeg te brengen.

De trainingen zijn gecreëerd op basis van de IACHR’s diepgaande kennis over mensenrechtenbeleidskwesties en haar uitgebreide ervaring in het onderzoeken en verzoenen van klachten over discriminatie.

First Vice President Commissioner, Edgar Stuardo Ralón Orellana, gaf verder aan dat mensenrechten alleen kunnen leven door een geïnformeerde en voortdurende vraag van mensen om hun bescherming. Mensenrechten educatie promoot waarden, overtuigingen en attitudes die alle individuen aanmoedigen om hun eigen rechten en die van anderen hoog te houden. Het ontwikkelt een begrip van ieders gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om mensenrechten in elke gemeenschap te realiseren.

Minister Kenneth Amoksi ging in op de situatie van kwetsbare groepen in de samenleving. Hij gaf aan dat deze groepen vanuit de overheid betere toegang moeten krijgen tot informatie over hun mensenrechten. Dit, zodat zij weten waar zij recht op hebben en zich zo beter kunnen beschermen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInter-Amerikaanse Mensenrechten commissie in Suriname