donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Intentieverklaring voor verbetering medicatievoorziening in Suriname

lees ook ...

Nederlandse sporters bereiden zich voor op olympische spelen...

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur, en Nederlandse sporters zijn intensief bezig met hun voorbereidingen voor dit prestigieuze evenement. Het televisieprogramma "Mijn Olympische Droom" ...

Op donderdag 20 april hebben TMS Global NV en BVGS een intentieverklaring ondertekend om samen te werken aan een betere medicatievoorziening in Suriname. Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) is momenteel verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van essentiële geneesmiddelen in het land. Het BGVS, opgericht in 1983, is de grootste importeur en groothandel in medicamenten, farmaceutische grondstoffen en medische verbruiksartikelen op basis van de Nationale Geneesmiddelen Klapper.

Volgens directeur Bharat Tewarie van TMS Global NV zal de samenwerking leiden tot een verbeterde voorziening van hoogwaardige, betaalbare geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. TMS Global NV, opgericht door Tewarie en twee Indiase partners, is een ultramodern en volledig geautomatiseerd bedrijf dat medicijnen en medische hulpmiddelen zonder tussenpersonen kan leveren aan Suriname en het Caraïbisch gebied en Centraal-Amerika als exportbestemming wil gebruiken. Het bedrijf zal ervoor zorgen dat er een korte bevoorradingsketen ontstaat en de voorraadtekorten in Suriname worden weggewerkt.

Tewarie, lid van de Surinaamse diaspora in de Verenigde Staten van Amerika, is na jaren teruggekeerd naar Suriname om te investeren. Na de ondertekening van de intentieverklaring heeft hij samen met zijn team ook een presentatie gegeven aan president Chandrikapersad Santokhi over de toekomstige samenwerking met BVGS.

Tewarie bedankte de ministeries van Volksgezondheid, Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en het BVGS voor hun volledige steun aan deze historische dag. Volgens Tewarie is dit een stap in de richting van zekerheid inzake de medicatievoorziening in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIntentieverklaring voor verbetering medicatievoorziening in Suriname