donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(2)

Intensivisten zwaar gedemotiveerd vanwege Covid-situatie

lees ook ...

Wereldpoezie dag 21 maart en een gedicht

Gisteren 21 maart was het 'Wereld Poëziedag'. Een dag die 1999 is ingesteld door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheid...

De intensivisten zijn zwaar gedemotiveerd vanwege de Covid-situatie, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij zal deze artsen moed inspreken om zich te blijven inzetten in algemeen belang. “Deze groep is dood op en kan niet verder,” benadrukt de minister.

Hij zegt dat het personeel zich dag en nacht kapotwerkt. Gebleken is dat er steeds meer niet-gevaccineerde burgers op de afdeling Intensive Care belanden. “De gevoelens onder de groep intensivisten zijn niet makkelijk,” zei hij verder. De bedoeling is dat de minister de groep bezoekt om ze moed in te spreken, want ze hebben dat nodig. De zorg voor zieke burgers moet gecontinueerd worden.

Minister Ramadhin doet een beroep op de gemeenschap om zich niet alleen te houden aan de MoHaNa-maatregelen, maar zich ook te laten vaccineren tegen het Covid-19-virus. “Overweeg en ga vaccineren, want het werkt duidelijk beschermend voor uw eigen gezondheid,” zei de topman op Volksgezondheid.

De lage vaccinatiegraad heeft volgens de minister bijzonder veel invloed op de mentale gesteldheid van medici, want zij worden moe van intensieve diensten en het herhaaldelijk overwerken.

In de Caricom staatshoofdenvergadering is ook gesproken over de lage vaccinatiegraad. Andere landen in het Caribisch gebied kampen met hetzelfde probleem. De gemeenschappen moeten beseffen dat vaccinatie werkt, zegt de bewindsman.

Het Caribisch gebied is afhankelijk van toerisme en met een lage vaccinatiegraad is het niet mogelijk om over te gaan tot normalisatie. In Suriname is nog geen 40 procent van de gemeenschap ingeënt. Nu al vragen burgers zich volgens Ramadhin af hoe owru yari zal worden gevierd. Als de vaccinatiebereidheid niet verandert, is het moeilijk om het jaareinde anders te vieren dan vorig jaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIntensivisten zwaar gedemotiveerd vanwege Covid-situatie