zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Intensivering samenwerking Rio Branco Instituut Brazilië

lees ook ...

Gajadien pleit voor ordening goudsector

 VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien pleit in een gesprek met TBN Prime Alert  voor ordening van de goudsector. Als de wetgeving aangepast wordt zal het land er voordeel aan hebben. Volgens de volksv...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken (BIBIS) wil de samenwerking met  het prestigieuze Rio Branco Instituut Intensiveren. Dat zei minister Ramdin op 18 januari jongstleden. Het Rio Branco Instituut (IRBr) is een hogeschool voor internationale betrekkingen en tevens een diplomatieke academie in Brasilia, de hoofdstad van de Federatieve Republiek Brazilië.

De IRBr werd opgericht op 18 april 1945, in het kader van de honderdjarige viering van de geboorte van de Baron van Rio Branco. Het instituut wordt geleid door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Brazilië. “Suriname mag jaarlijks één diplomaat sturen naar Rio Branco, maar dat zal opgevoerd worden”, gaf minister Ramdin aan.

Het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een beroep gedaan op Brazilië om diplomaten die lesgeven op het Rio Branco Instituut naar Suriname te sturen om hun kennis te delen over de Zuid-Amerikaanse politieke geschiedenis en diplomatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIntensivering samenwerking Rio Branco Instituut Brazilië