zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Intensivering samenwerking Rio Branco Instituut Brazilië

lees ook ...

Jodensavanne op werelderfgoedlijst

Het Werelderfgoedcomité heeft tijdens zijn 45ste zitting in Riyadh, het koninkrijk Saudi-Arabië, bepaald dat de archeologische vindplaats Jodensavanne van Suriname ingeschreven moet worden als een nie...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken (BIBIS) wil de samenwerking met  het prestigieuze Rio Branco Instituut Intensiveren. Dat zei minister Ramdin op 18 januari jongstleden. Het Rio Branco Instituut (IRBr) is een hogeschool voor internationale betrekkingen en tevens een diplomatieke academie in Brasilia, de hoofdstad van de Federatieve Republiek Brazilië.

De IRBr werd opgericht op 18 april 1945, in het kader van de honderdjarige viering van de geboorte van de Baron van Rio Branco. Het instituut wordt geleid door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Brazilië. “Suriname mag jaarlijks één diplomaat sturen naar Rio Branco, maar dat zal opgevoerd worden”, gaf minister Ramdin aan.

Het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een beroep gedaan op Brazilië om diplomaten die lesgeven op het Rio Branco Instituut naar Suriname te sturen om hun kennis te delen over de Zuid-Amerikaanse politieke geschiedenis en diplomatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIntensivering samenwerking Rio Branco Instituut Brazilië