zondag 14 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.1 C
Amsterdam
3
(1)

Intensive Care Units in Suriname vol

lees ook ...

President Santokhi: “Laat uw moskee een multifunctioneel geb...

President Chandrikapersad Santokhi mocht als hoge gast bij moskee Djamaat Noeroel te Meerzorg de opening van het nieuwe gebouw verrichten. Hij mocht het lint doorknippen. Het gebedshuis is zaterdag ge...

Er is geen plek meer om personen op de Intensive Care Units te plaatsen. Er wordt binnen de ziekenhuizen gekeken naar mogelijkheden om meer plek te creëren om patiënten te kunnen opnemen, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Aan de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is gevraagd om 60 verpleegkundigen en 30 ziekenverzorgenden ter beschikking te stellen voor de Covid-zorg. Volgens de bewindsman is er ook een tekort aan zorgpersoneel.

In een Zoommeeting met de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft minister Ramadhin gevraagd om na te gaan hoe de huisartsen intensiever te betrekken bij de Covid-zorg. De huisartsen zouden een bijdrage kunnen leveren door hun patiënten die thuis in isolatie zijn te monitoren. “Het is all hands on deck”, benadrukt de minister.

Het ministerie van Volksgezondheid verplicht volgens de minister niemand om de Covid-zorg te doen. Wel verwacht hij dat eenieder zijn of haar bijdrage levert, gelet op de ernst van de situatie. Hij geeft aan dat er alles gedaan wordt om de Covid-zorg te garanderen zonder dat de reguliere zorg in gevaar komt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIntensive Care Units in Suriname vol