zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Intensiteit operatie ‘Veilig Suriname’ verscherpt

lees ook ...

Ministerie OW heeft nu BAVPers

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft medewerkers een drie maanden durende opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) aangeboden die nu afgerond is. De twaalf geslaagden namen op maan...

Operatie ‘Veilig Suriname’ die nu gaande is, zal doorgaan tot april 2022. Deze operatie, die gestaag loopt, heeft een meersporen karakter. Politie-inspecteur Milton Kensmil zegt dat de samenleving gemerkt moet hebben dat kort voor de jaarwisseling, de acties in verband met de operatie in intensiteit zijn opgevoerd. “De operatie zal steeds intensiever en effectiever worden”, benadrukt de politieambtenaar, die belast is met de woordvoering van de operatie.

Kensmil accentueert dat de focus van de operatie vanuit de inzichten van de korpsleiding momenteel ligt op de volgende prioriteiten; het terugdringen van het aantal verkeersdoden, preventie van inbraken en berovingen en delicten in de directe levenssfeer van de burger. Ook zal hard worden opgetreden tegen feestgangers. Tijdens de operatie zal de handhaving van de Covid-19-maatregelen worden opgevoerd.

Een van de andere speerpunten is dat er extra aandacht zal zijn voor de bestrijding van drugshandel. “Het tegengaan van mensenhandel en het opsporen van ‘most wanted boys’, staat volgens de politiefunctionaris ook hoog op de agenda van de operatie ‘Veilig Suriname’.

Alhoewel de operatie al een tijdje van start is gegaan, wordt er vanaf vrijdag 7 januari een andere dimensie aan gegeven. “Wij gaan nu gerichter bepaalde strategieën uitwerken. De bevolking zal deelgenoot worden gemaakt. U zult de successen van de operatie vernemen via de media”, zegt een zelfverzekerde Kensmil.

Operatie ‘Veilig Suriname’ heeft een multidisciplinaire aanpak en wordt in samenwerking met het Nationaal Leger (NL) en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) uitgevoerd. Recent zijn ook enkele manschappen van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) toegevoegd aan de actie. Hij waarschuwt dat de politie prominenter zichtbaar zal zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIntensiteit operatie ‘Veilig Suriname’ verscherpt