donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
5
(1)

Intensievere aanpak moet vijfde golf afzwakken

lees ook ...

Illegale Braziliaanse rover aangehouden

De 34-jarige verdachte R.D. van Braziliaanse afkomst die illegaal in Suriname vertoeft, wordt ervan verdacht op 19 september samen met drie kompanen de 43-jarige V.D. in een hotel in de omgeving van d...

De intensievere aanpak van de regering tegen covid-19 is om de effecten van de vijfde Covid-19-golf te af te zwakken.  Alle instanties, belanghebbenden en zorginstellingen moeten voldoende toegerust zijn en instaat om mee te helpen bij het verlichten van de effecten van Covid-19, zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken (BIBIS) op donderdag 13 januari 2022 in de Nationale Assemblee (DNA).

De bewindsman is voorzitter van de cluster van ministers die binnen de ministerraad verantwoordelijk is voor de analyse en monitoring alsook het nemen van acties met betrekking tot alles dat te maken heeft met Covid-19 en de impact daarvan op de samenleving. Dit team heeft, aldus de bewindsman, ook met specifieke belanghebbenden, stakeholdersorganisaties en het bedrijfsleven regelmatige ontmoetingen om vast te stellen wat de stand van zaken is. Dat wil zeggen: de opinie van het Outbreak Management Team – maar ook naar de maatschappelijke omstandigheden.

In overleg met het ministerie van Volksgezondheid wordt het traject van het zoeken naar steun internationaal, bilateraal en multilateraal wordt voortgezet. Op bilateraal gebied wordt assistentie verkregen van Nederland, terwijl buurland Brazilië recentelijk ook vaccins heeft aangeboden. Multilateraal wordt de relatie met de PAHO gecontinueerd, zowel met betrekking tot beleid als met betrekking tot vaccins, waarvan de leveranties op regelmatige basis plaatsvinden. Met de regionale gezondheidsorganisatie CARFA is er intensief contact met betrekking tot de regelgeving, analyse, trends en de gezamenlijke aanpak met betrekking tot Covid-19.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIntensievere aanpak moet vijfde golf afzwakken