dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
3
(1)

Integriteit Korps Penitentiaire Ambtenaren moet opgekrikt worden

lees ook ...

UNICEF beoordeelt Surinaams socialezekerheidsstelsel

UNICEF heeft een technische consultatiesessie gehouden met belangrijke belanghebbenden, om de bevindingen van de beoordeling van het Surinaamse socialezekerheidsstelsel te va...

Het imago van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) heeft schade geleden, omdat het wangedrag van enkelen negatief weerspiegelt naar de gehele organisatie. Bij overtredingen door penitentiaire ambtenaren zal streng worden opgetreden. Hiermee moet de integriteit binnen het korps opgekrikt worden. Dit zei het waarnemend korpshoofd Joyce Alfaisi-Pané, bij het kennismakingsbezoek dat zij woensdag bracht aan de penitentiaire inrichtingen.

De Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID), de Centrale Penitentiaire Inrichting (CPI) en het Huis van Bewaring te Santoboma heeft zij bezocht. Zij gaf verder aan dat er nauw wordt samengewerkt met de bond en dat zij altijd gereed is om naar oplossingen te zoeken voor de noden van de penitentiaire ambtenaren.

Pane-Alfaisi gaf aan dat er een goede basis is gelegd voor de organisatie. Ze legde uit dat op deze basis er verder moet worden gewerkt aan de verbetering van het korps. Het werk dat gedaan moet worden vergt een collectieve aanpak, waarbij de inzet en toewijding van al de penitentiaire ambtenaren nodig is.

Naast het korpshoofd hebben waarnemend directeur Operationele Diensten Patrick Campagne, beleidsadviseur Georgetine Acton en bondsvoorzitter Max Breinburg de directie en het personeel bij de inrichtingen toegesproken.

Acton blijft vanuit het ministerie haar ondersteuning geven aan het KPA. Ze heeft de penitentiaire ambtenaren verzekerd van de toewijding van minister Amoksi om het korps volledig zelfstandig te maken. Er zijn onlangs nieuwe wettelijke bepalingen voor het KPA vastgelegd in een drietal reglementen.

Deze nieuwe regels zullen gedetailleerd uitgelegd worden aan de ambtenaren in samenwerking met de bond. Door goed samen te werken zal de volledige verzelfstandiging van het KPA een realiteit worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIntegriteit Korps Penitentiaire Ambtenaren moet opgekrikt worden